Τουρκία: Eίσοδος συριακών δυνάμεων στο Αφρίν θα έχει σοβαρές συνέπειες

Τουρκία: Eίσοδος συριακών δυνάμεων στο Αφρίν θα έχει σοβαρές συνέπειες

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συριακές φιλοκυβερνητικές δυνάμεις, οι οποίες προσπάθησαν να εισέλθουν χθες Τρίτη στην περιοχή του Αφρίν, υποχώρησαν μπροστά στα πυρά του πυροβολικού των τουρκικών δυνάμεων που πολεμούν εκεί μια κουρδική πολιτοφυλακή, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο εκπρόσωπος Ιμπραήμ Καλίν δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες, αν γίνουν και άλλες τέτοιες απόπειρες δυνάμεων να εισέλθουν στο Αφρίν, όπου η Τουρκία εξαπέλυσε τον περασμένο μήνα επιχείρηση εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG για την οποία η Άγκυρα υποστηρίζει πως είναι τρομοκρατική οργάνωση.

Ο Καλίν δήλωσε επίσης πως η Τουρκία δεν βρίσκεται σε απ' ευθείας συνομιλίες με τη συριακή κυβέρνηση, όμως τα μηνύματά της διαβιβάζονται εμμέσως στη Δαμασκό.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του τούρκου προέδρου, η Άγκυρα παραμένει αισιόδοξη, αλλά επιφυλακτική για τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα στην Άγκυρα ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή