Αντιμέτωποι με Ρώσους Αμερικανοί χρήστες Ιντερνετ

Αντιμέτωποι με Ρώσους Αμερικανοί χρήστες Ιντερνετ

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. «Πρόσωπο με πρόσωπο» με Ρώσους βρέθηκαν –άθελά τους– πολλοί πολιτικοποιημένοι Αμερικανοί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του 2016, όπως αποκαλύπτουν οι New York Times. Οι Αμερικανοί χρήστες του Διαδικτύου νόμισαν αρχικά ότι συνάντησαν ομοϊδεάτες τους, προτού διαπιστώσουν ότι οι διαδικτυακοί συνομιλητές τους μιλούσαν ιδιότυπα αγγλικά. Δημιουργώντας ψευδεπίγραφες ομάδες στο Facebook, Ρώσοι χρήστες του Ιντερνετ προώθησαν 130 διαδηλώσεις, ερχόμενοι σε επαφή με 126 εκατομμύρια Αμερικανούς, τους οποίους βομβάρδισαν με προκλητικό περιεχόμενο για τις φυλετικές σχέσεις, την οπλοκατοχή, το μεταναστευτικό και άλλα «ακανθώδη» ζητήματα.

Την τακτική αυτή επέλεξε ομάδα με τίτλο «Η καρδιά του Τέξας», η οποία διοργάνωσε μέσω Facebook διαδήλωση κατά της «ισλαμοποίησης» της πολιτείας. Αλλη ομάδα Ρώσων χρηστών του Facebook δημιούργησε την ίδια ώρα αντίπαλη ομάδα, με τίτλο «Ενωμένοι μουσουλμάνοι των ΗΠΑ», η οποία οργάνωσε παράλληλη αντιδιαδήλωση. Παρότι περίπου δέκα διαδηλωτές εμφανίσθηκαν στη διαδήλωση της «Καρδιάς του Τέξας», οι παριστάμενοι απορούσαν γιατί μια οργάνωση με 250.000 likes στο Facebook δεν κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερο κόσμο.

Η αλληλεπίδραση με τέτοιες ψευδεπίγραφες ομάδες, όμως, απέδειξε ότι είναι ικανές να διασπείρουν την παραπληροφόρηση.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή