«Ηλίθιο» αποκάλεσε τον ΥΠΕΞ του Λουξεμβούργου ο Ούγγρος ομόλογος του

«Ηλίθιο» αποκάλεσε τον ΥΠΕΞ του Λουξεμβούργου ο Ούγγρος ομόλογος του

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας, Πέτερ Σγιάρτο, αποκάλεσε «ηλίθιο» τον ομόλογό του του Λουξεμβούργου, Ζαν Άσελμπορν, με άρθρο του που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο της ουγγρικής κυβέρνησης, στο οποίο επίσης τον κατηγορεί ότι θέλει να «πλημμυρίσει» την Ευρώπη με μετανάστες.

Η σφοδρή επίθεση του Σγιάρτο στον ομόλογο του ήρθε ως απάντηση στην κριτική που είχε ασκήσει ο τελευταίος στη δεξιά κυβέρνηση της Ουγγαρίας, αποκαλώντας μάλιστα τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν «δικτάτορα», σε συνέντευξή που είχε δώσει στη γερμανική εφημερίδα Der Tagesspiegel.

Απαντώντας λοιπόν στην κριτική του Λουξεμβούργιου ομολόγου του, ο Σγιάρτο τόνισε: «Ο Ζαν Άσελμπορν ξεπέρασε κάθε πιθανό όριο με την τελευταία δήλωσή του. Είναι ένας ηλίθιος, αλλά οι Ούγγροι δεν είναι. Ο λαός της Ουγγαρίας δεν έχει ανάγκη τις τρελές ιδέες του υπουργού Εξωτερικών του Λουξεμβούργου για το τι είναι καλό για τους ίδιους. Η κυβέρνηση Ορμπάν προστατεύει την ασφάλεια της Ουγγαρίας, ο Λουξεμβούργιος υπουργός Εξωτερικών θέλει να διαλύσει τον φράχτη ασφαλείας – μαζί με τον Τζορτζ Σόρος και τους συντρόφους του στην Ουγγαρία – και να πλημμυρίσει την Ουγγαρία με μετανάστες».

Σημειώνεται ότι στο παρελθόν ο Ζαν Άσελμπορν έχει κάνει λόγο για αποχώρηση της Ουγγαρίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, λόγω της εξαιρετικά σκληρής της στάσης στη μεταναστευτική κρίση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή