Νιγήρία: Πάνω από 90 αγνοούμενες μαθήτριες μετά από επίθεση της Μπόκο Χαράμ σε σχολείο

Νιγήρία: Πάνω από 90 αγνοούμενες μαθήτριες μετά από επίθεση της Μπόκο Χαράμ σε σχολείο

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκατόν έντεκα κορίτσια αγνοούνται στη βορειοανατολική Νιγηρία, δύο ημέρες μετά την επίθεση εναντίον ενός σχολείου θηλέων από τη τζιχαντιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, ανακοίνωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής της Αστυνομίας της βορειοανατολικής πολιτείας Γιόμπε.

«815 μαθήτριες επέστρεψαν στο σχολείο θηλέων του Ντάμπσι εκ των συνολικά 926 μαθητριών, που φοιτούσαν εκεί, ενώ οι υπόλοιπες είναι απούσες», δήλωσε ο Αμπντουλμαλίκι Σουμονού, διευκρινίζοντας ότι «προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί κανένα περιστατικό απαγωγής».

Εφόσον έχουν απαχθεί, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη απαγωγή της εξτρεμιστικής οργάνωσης από το 2014, όταν απήγαγε 270 νεαρά κορίτσια από την πόλη Τσιμπόκ, προκαλώντας διεθνή κατακραυγή και οργή για τις βίαιες μεθόδους των Νιγηριανών εξτρεμιστών. 100 από αυτά παραμένουν ακόμη υπό αιχμαλωσία.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές με γνώση της υπόθεσης, τα κορίτσια που αγνοούνται είναι 91 και όχι 111, ωστόσο ο πραγματικός αριθμός τους παραμένει ακόμη ασαφής. Παρότι η αστυνομία και το υπουργείο Παιδείας της χώρας δεν έχουν επιβεβαιώσει την απαγωγή, ορισμένοι αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για κορίτσια που κλαίγανε μέσα σε οχήματα της οργάνωσης.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες της επίθεσης, οι εξτρεμιστές επιτέθηκαν με πυρά εναντίον του σχολείου, αναγκάζοντας τις μαθήτριες και τους δασκάλους τους να εγκαταλείψουν τους σχολικούς χώρους και να αναζητήσουν καταφύγιο έξω από αυτούς.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή