ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω στον φράχτη ασφαλείας του Λευκού Οίκου

ipa-aytokinito-epese-pano-ston-frachti-asfaleias-toy-leykoy-oikoy-2235261

Ένα επιβατικό αυτοκίνητο προσέκρουσε σε φράχτη ασφαλείας κοντά στον Λευκό Οίκο, αλλά δεν κατάφερε να περάσει στον περίβολο της προεδρικής κατοικίας, ανέφερε η αρμόδια μυστική υπηρεσία, που είναι αρμόδια για την ασφάλεια του Αμερικανού προέδρου και της οικογένειάς του.

Η γυναίκα που οδηγούσε το όχημα συνελήφθη, ενώ δεν σημειώθηκαν πυροβολισμοί και δεν τραυματίστηκε κανένας από το προσωπικό ασφαλείας.

Εντούτοις, οι υπηρεσίες ασφαλείας τέθηκαν σε συναγερμό και ο Λευκός Οίκος αποκλείστηκε μετά από αυτό το επεισόδιο που σημειώθηκε λίγη ώρα μετά τη συνάντηση του προέδρου Τραμπ με τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας, Μάλκομ Τέρνμπουλ και ενώ ο τελευταίος βρισκόταν ακόμη στον Λευκό Οίκο.

Ένας δημοσιογράφος καναλιού που συνεργάζεται με το δίκτυο Fox ανέφερε μέσω του Twitter ότι ένας αυτόπτης μάρτυρας είδε αστυνομικούς, με προτεταμένα τα όπλα τους, να βγάζουν μια γυναίκα από το παράθυρο του αυτοκινήτου της. Ανάρτησε και μια φωτογραφία μιας λευκής Σεβρολέτ, του αυτοκινήτου που έπεσε στον φράχτη.

Σε ένα βίντεο του πρακτορείου Reuters διακρίνεται η αμερικανική σημαία στο πίσω μέρος του οχήματος, ενώ το πίσω και ένα πλαΐνό τζάμι έχουν σπάσει. Ένας αστυνομικός ελέγχει με έναν ειδικό καθρέφτη το κάτω μέρος του αυτοκινήτου.