Οι Γάλλοι αυξάνουν τη χωρητικότητα των φυλακών τους

Οι Γάλλοι αυξάνουν τη χωρητικότητα των φυλακών τους

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η χωρητικότητα των φυλακών στη Γαλλία θα αυξηθεί κατά περίπου 1.500 θέσεις ως μέρος του Εθνικού Σχεδίου Αντιμετώπισης της Ριζοσπαστικοποίησης, δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ.

«Η υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλ Μπελουμπέ ασχολείται επίσης με τις πρόσθετες διαδικασίες που έχουν να κάνουν με την στέγαση και τη σίτιση ριζοσπαστικοποιημένων ανθρώπων, κυρίως αυτών που επιστρέφουν από τη Συρία και το Ιράκ. Θα δημιουργηθούν 1500 θέσεις σε απομονωμένα τμήματα, που θα χρησιμοποιούνται μόνο από ριζοσπαστικοποιημένους κρατούμενους», τονίζει ο πρωθυπουργός σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με τον Εντουάρ Φιλίπ, 450 από αυτές τις θέσεις θα είναι ήδη έτοιμες στα τέλη του χρόνου. Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας μίλησε στην πόλη Λιλ, παρουσιάζοντας το Εθνικό Σχέδιο Αντιμετώπισης της Ριζοσπαστικοποίησης που περιλαμβάνει 60 σημεία.

Εκτός από τις αλλαγές στις φυλακές, ο γάλλος πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη να δοθεί έμφαση στην εκπαίδευση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή