ΚΟΣΜΟΣ

Έτσι αποχαιρέτησαν τον απερχόμενο υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου οι Ευρωπαίοι ομόλογοί του

etsi-apochairetisan-ton-aperchomeno-ypoyrgo-exoterikon-tis-kyproy-oi-eyropaioi-omologoi-toy-2235683

«Τέλος εποχής» για τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννη Κασουλίδη, ο οποίος σήμερα και αύριο μετέχει για τελευταία φορά στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Μέσα σε εγκάρδιο και συγκινητικό κλίμα, οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών μελών της ΕΕ και η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Φεντερίκα Μογκερίνι αποχαιρέτησαν τον απερχόμενο υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, επαινώντας την πολιτική του σύνεση και την ευρωπαϊκή οπτική του.

Λαμβάνοντας τον λόγο, η κ. Μογκερίνι αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία που χαρακτηρίζει τη μακρά σχέση που είχε με τον κ. Κασουλίδη, τόσο από τη θέση της ως υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας όσο και μετέπειτα από τη θέση της ύπατης εκπροσώπου.

Στάθηκε ιδιαίτερα στη σοφία της ανάλυσής του και το αποφασιστικό πνεύμα που χαρακτήριζε τις παρεμβάσεις του, τονίζοντας ότι υπό την πολιτική του καθοδήγηση, η εξωτερική πολιτική της Κύπρου απέκτησε μια καθόλα ευρωπαϊκή προσέγγιση.

Τις θερμές ευχαριστίες των υπουργών Εξωτερικών προς τον κ. Κασουλίδη, εξέφρασε και ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, Γιάν Ασελμπορν ως ο αρχαιότερος εκ των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)