Νέα Ζηλανδία: Αντιδράσεις για τη συνέντευξη Αρντερν

Νέα Ζηλανδία: Αντιδράσεις για τη συνέντευξη Αρντερν

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΕΛΙΝΓΚΤΟΝ. Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί στη Νέα Ζηλανδία η σεξιστική συνέντευξη της πρωθυπουργού Τζασίντα Αρντερν, την οποία ο βετεράνος δημοσιογράφος Τσαρλς Γούλεϊ αποκαλεί γοητευτική και τη ρωτάει αδιάκριτα πότε συνέλαβε το μωρό που κυοφορεί. Οι γυναίκες δεν μπορούν να ξεφύγουν από τα σεξιστικά σχόλια ακόμη κι όταν είναι στην εξουσία, σχολιάζουν τα τοπικά ΜΜΕ.

Ο Αυστραλός δημοσιογράφος που πήρε τη συνέντευξη για λογαριασμό της εκπομπής «60 λεπτά» ρώτησε την πρωθυπουργό για την ημερομηνία γέννησης του παιδιού της, αλλά και για την ημερομηνία της σύλληψης, προσθέτοντας ότι ουδέποτε συνάντησε αρχηγό κυβέρνησης τόσο «ελκυστική».

Καλεσμένη στο πλατό μαζί με τον σύζυγό της, η πρωθυπουργός, η οποία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι είναι έγκυος, ρωτήθηκε χαρακτηριστικά: «Είναι μια πολύ σημαντική ερώτηση που θα ήθελα να σας κάνω: ποια είναι ακριβώς η αναμενόμενη ημερομηνία γέννησης του μωρού σας;» ρώτησε ο δημοσιογράφος. «Είναι ενδιαφέρον για να δούμε σε ποιο σημείο οι άνθρωποι κάνουν υπολογισμούς ώστε να καθορίσουν την ημερομηνία της σύλληψης», προσέθεσε, προκαλώντας αμηχανία στο πρωθυπουργικό ζεύγος, που ξέσπασε σε νευρικό γέλιο. «Εχοντας αποκτήσει έξι παιδιά, δεν εκπλήσσομαι που οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν παιδιά. Αλλωστε, γιατί η σύλληψη ενός παιδιού να μην μπορεί να γίνει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας;» διερωτήθηκε ο βετεράνος δημοσιογράφος επιμένοντας στην ερώτησή του. «Οι εκλογές είχαν περάσει», απάντησε η Αρντερν, «δεν χρειάζεται να αναφερθούμε σε τόσες λεπτομέρειες».

Μόλις μεταδόθηκε η εκπομπή, πολλοί χρήστες του Διαδικτύου αισθάνθηκαν προσβεβλημένοι από τα σχόλια και τις ερωτήσεις του δημοσιογράφου. «Να σχολιάζεται ο βαθμός γοητείας της Τζασίντα Αρντερν δεν φωτίζει την ικανότητά της να ηγηθεί μιας χώρας», έγραψε μια χρήστρια. «Ηθελα πολύ να παρακολουθήσω τη συνέντευξη της Αρντερν, αλλά ο δημοσιογράφος την έκανε εκνευριστική», είπε ένας άλλος. Ο δημοσιογράφος χαρακτηρίστηκε «αποκρουστικός» και «ο θλιβερός θείος που πρέπει αποφύγετε στις γιορτές». Επικρίθηκε επίσης γιατί δεν μίλησε για την πολιτική που ασκεί η πρωθυπουργός. Ο ίδιος, πάντως, δήλωσε ότι δεν λυπάται για τη συνέντευξη, παρότι η γυναίκα του –όπως ο ίδιος είπε– θεωρεί πως ο άνδρας της κάπως το παράκανε. Η πρωθυπουργός ομολόγησε ότι «εξεπλάγη» από την ερώτηση για την ημερομηνία σύλληψης του παιδιού της, αλλά δεν προσεβλήθη από τη συνέντευξη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή