Χριστοδουλίδης: H τουρκική πλευρά δεν είναι έτοιμη για επανέναρξη των συνομιλιών

Χριστοδουλίδης: H τουρκική πλευρά δεν είναι έτοιμη για επανέναρξη των συνομιλιών

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή ηγεσία δεν είναι έτοιμες για επανέναρξη των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού, εκτίμησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ. Σημείωσε, ακόμα, ότι ο διεθνής παράγοντας αντιλαμβάνεται πως «η επίκληση του θέματος της ενέργειας γίνεται, λόγω της μη ετοιμότητας της τουρκοκυπριακής πλευράς για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων».

Ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στην ενημέρωση που είχε από την ειδική αντιπρόσωπο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, μετά τη χθεσινή συνάντησή της με τον Μουσταφά Ακιντζί. Είπε ότι το μήνυμα που έχει στείλει η τουρκοκυπριακή πλευρά είναι ότι «δεν πρόκειται να επαναρχίσει τη διαδικασία, χωρίς την εμπλοκή της στα θέματα του φυσικού αερίου».

Το θέμα, ανέφερε ο κύριος Χριστοδουλίδης, θα συζητήσει ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης με την κ. Σπέχαρ κατά τη συνάντησή που θα έχει με τον αρμόδιο για τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις του ΟΗΕ, Ζαν Πιέρ Λακρουά, ο οποίος αναμένεται να επισκεφθεί το νησί.

Πρόσθεσε ότι αυτό που ζητά ο Αντόνιο Γκουτέρες -ότι περιμένει να ακούσει τις απόψεις όλων των πλευρών και αν μπορούν να αποφασίσουν από κοινού τα επόμενα βήματα- το έχει ήδη καταστήσει γραπτώς μόνο ο κ. Αναστασιάδης.

Το μήνυμα, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είναι ότι η παρούσα κατάσταση πραγμάτων δεν μπορεί να είναι η λύση του Κυπριακού, αφού εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τις δύο πλευρές και όσο πιο γρήγορα γίνει αντιληπτό τόσο πιο σύντομα θα μπορούν να επαναρχίσουν οι συνομιλίες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή