Ανακοίνωσε νέα πυρηνικά όπλα ο Βλ. Πούτιν

Ανακοίνωσε νέα πυρηνικά όπλα ο Βλ. Πούτιν

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΣΧΑ. Για νέα ρωσικά πυρηνικά όπλα έκανε λόγο χθες ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια της ετήσιας ομιλίας του για την Κατάσταση του Εθνους, για να δεσμευθεί ότι θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των πολιτών της χώρας, θα ενισχύσει τις δαπάνες για την υγεία και την παιδεία και θα κατασκευάσει μεγάλα έργα υποδομής.

Η ομιλία του Πούτιν πραγματοποιείται τρεις εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές στη χώρα, τις οποίες ο Ρώσος πρόεδρος αναμένεται να κερδίσει εύκολα, καθώς τα ποσοστά αποδοχής του Πούτιν ξεπερνούν το 80%.

Ο Ρώσος πρόεδρος αξιοποίησε την ευκαιρία της ομιλίας του για να ανακοινώσει την κατασκευή σειράς νέων βαλλιστικών πυρηνικών όπλων, τα οποία θα καταστήσουν άχρηστα τα αμερικανικά αντιπυραυλικά συστήματα.

«Αποτύχατε να εγκλωβίσετε τη Ρωσία», είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναφερόμενος στις δυτικές προσπάθειες ανάσχεσης της ρωσικής επιρροής μέσω οικονομικών κυρώσεων και της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ. Η αυτοπεποίθηση του Ρώσου προέδρου προέρχεται επίσης από τις στρατιωτικές επιτυχίες των ρωσικών δυνάμεων στα μέτωπα του πολέμου στη Συρία, όπου η παρέμβαση της ρωσικής αεροπορίας αποδείχθηκε καθοριστική στην απώθηση των δυνάμεων που μάχονται κατά του καθεστώτος Ασαντ.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε χθες ότι στοιχεία του νατοϊκού αντιπυραυλικού συστήματος, το οποίο έχει αναπτυχθεί σε Πολωνία, Ρουμανία και Αλάσκα, θυμίζουν «ομπρέλα με τρύπες». Μιλώντας σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Σοϊγκού κατηγόρησε τις χώρες του ΝΑΤΟ ότι επιδιώκουν να σύρουν τη Ρωσία σε νέα κούρσα εξοπλισμών, επισημαίνοντας ωστόσο ότι τα νέα ρωσικά πυρηνικά όπλα θα εμποδίσουν το σενάριο αυτό.

Στην ομιλία του ενώπιον ανώτατων κρατικών αξιωματούχων στη Μόσχα, ο πρόεδρος Πούτιν προειδοποίησε ότι ενδεχόμενη αδυναμία της Ρωσίας να υιοθετήσει τις νέες τεχνολογίες και να φθάσει τις προηγμένες οικονομίες του κόσμου, θα σημάνει «ότι η χώρα και τα παιδιά μας δεν θα έχουν μέλλον». Ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε την ανάγκη αντιμετώπισης της φτώχειας, λέγοντας ότι 20 εκατομμύρια Ρώσοι ζουν σήμερα κάτω από το επίσημο όριο φτώχειας, επιβιώνοντας με 180 δολάρια και λιγότερο τον μήνα.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεσμεύθηκε επίσης να ενισχύσει το προβληματικό σύστημα υγείας της Ρωσίας και να αυξήσει με τον τρόπο αυτό το προσδόκιμο ζωής των Ρώσων πολιτών από τα 73 έτη στα 80 την ερχόμενη δεκαετία.

Μια νίκη του Πούτιν στην κάλπη της 18ης Μαρτίου θα τον αναδείξει ως τον δεύτερο μακροβιότερο ηγέτη της μετεπαναστατικής Ρωσίας, μετά τον Ιωσήφ Στάλιν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή