Αιφνίδια μεταβολή στάσης από Τραμπ για την οπλοκατοχή

Αιφνίδια μεταβολή στάσης από Τραμπ για την οπλοκατοχή

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Στο σημείο μηδέν βρίσκονται οι νομοθετικές πρωτοβουλίες στο Κογκρέσο για τον περιορισμό της οπλοκατοχής, μετά την απρόσμενη μεταβολή στάσης του προέδρου Τραμπ, η οποία προκάλεσε έντονη σύγχυση στο εσωτερικό του κόμματός του.

Η έκκληση του Τραμπ για αυστηρότερους κανόνες οπλοκατοχής, μετά την επίθεση στο λύκειο του Πάρκλαντ της Φλόριντα, έγινε δεκτή με δισταγμό από το κόμμα του και με ενθουσιασμό από τους Δημοκρατικούς, οι οποίοι είδαν σε αυτή μια ευκαιρία για προώθηση της πολιτικής τους στο θέμα αυτό. Οι Δημοκρατικοί κατέθεσαν ήδη προσχέδιο νόμου, με στόχο τη διεύρυνση των ελέγχων για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν όπλα, καλώντας επίσης στην απαγόρευση πώλησης πολεμικών όπλων.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, ο πρόεδρος Τραμπ σχολίασε στο Twitter συνάντηση που είχε νωρίτερα με εκπροσώπους της οργάνωσης υπέρ της οπλοκατοχής NRA, γράφοντας: «Καλή (καταπληκτική) συνάντηση με την NRA στο Οβάλ Γραφείο!».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της NRA Κρις Κοξ επέμεινε ότι οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που συζητήθηκαν στον Λευκό Οίκο αποτελούν «κακά νομοθετήματα, τα οποία δεν πρόκειται να προστατεύσουν τους Αμερικανούς».

Κρίση στον Λευκό Οίκο

Την ίδια ώρα, νέα κρίση έχει ξεσπάσει στο Λευκό Οίκο, μετά την παραίτηση της Χόουπ Χικς, μιας εκ των στενότερων συμβούλων του προέδρου Τραμπ.

Η αποχώρηση της κ. Χικς πραγματοποιείται την ώρα που η έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ επικεντρώνεται στον Λευκό Οίκο, με την ομάδα του Μιούλερ να ανακρίνει συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ για τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες πριν εκλεγεί πρόεδρος. Υστερα από 13 μήνες θητείας, ελάχιστοι πιστεύουν πια ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ικανός να προσελκύσει νέα ταλέντα στον Λευκό Οίκο, ενώ Ρεπουμπλικανοί νομοθέτες εκφράζουν φόβους για επερχόμενη πανωλεθρία στις ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσο τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Νέες δυσκολίες αντιμετωπίζει και ο γαμπρός του Τραμπ, ο Τζάρεντ Κούσνερ, η διαβάθμιση ασφαλείας του οποίου δεν ανανεώθηκε. Αυτό σημαίνει ότι ο Κούσνερ γίνεται ο πρώτος στενός σύμβουλος Αμερικανού προέδρου ο οποίος δεν θα έχει δυνατότητα να συμβουλεύεται απόρρητα έγγραφα ή να παρίσταται σε συσκέψεις του συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.
 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή