ΚΟΣΜΟΣ

«Εχουμε την υποχρέωση να κυβερνήσουμε – Το ευρώ είναι λάθος» λέει ο ηγέτης της Λέγκας του Βορρά

echoyme-tin-ypochreosi-na-kyvernisoyme-amp-8211-to-eyro-einai-lathos-leei-o-igetis-tis-legkas-toy-vorra-2237094

Ο αρχηγός της αντιμεταναστευτικής Λέγκας, που αναδείχτηκε πρώτο κόμμα στο εσωτερικό της κεντροδεξιάς, της πρώτης πολιτικής συμμαχίας όπως προέκυψε από τις χθεσινές εκλογές στην Ιταλία, δήλωσε ότι ο δεξιός συνασπισμός, με το 37% των ψήφων που συγκέντρωσε, θα μπορέσει να κυβερνήσει και ότι οι αγορές δεν έχουν κανέναν λόγο να ανησυχούν.

«Εχουμε το δικαίωμα και την υποχρέωση να κυβερνήσουμε», είπε ο Ματέο Σαλβίνι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Το ευρώ ήταν, είναι και παραμένει ένα λάθος», σημείωσε και πρόσθεσε ότι είναι «αδιανόητη» η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραμονή ή μη της Ιταλίας στην ευρωζώνη.

Ο Σαλβίνι είπε ακόμη ότι το κόμμα του, το οποίο απέσπασε περίπου το 18% των ψήφων, είναι πρόθυμο να συνομιλήσει με όλα τα κόμματα, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα συμμετάσχει σε μια συμμαχία «σούπα μινεστρόνε», προφανώς αναφερόμενος σε μια κυβέρνηση ευρείας συμμαχίας.

Η τετρακομματική κεντροδεξιά συμμαχία αναμένεται να εξασφαλίσει περίπου το 37% των ψήφων. Η Λέγκα ξεπέρασε σε δύναμη την Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι εντός της συμμαχίας και ο Σαλβίνι εξέφρασε την αντίθεσή του για μια πιθανή συνεργασία με το Κίνημα Πέντε Αστέρων, πρώτο κόμμα στις εκλογές με 32%.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)