Ιταλικές εκλογές: Η κεντροδεξιά επικρατεί στο Μιλάνο, η κεντροαριστερά στη Ρώμη

Ιταλικές εκλογές: Η κεντροδεξιά επικρατεί στο Μιλάνο, η κεντροαριστερά στη Ρώμη

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κεντροδεξιά επικρατεί στην περιφέρεια του Μιλάνου, η κεντροαριστερά σε εκείνη της Ρώμης, σύμφωνα με τις προβολές επί πραγματικών ψήφων.

Συγκεκριμένα, οι προβολές επί πραγματικών ψήφων δείχνουν να επιβεβαιώνουν ότι η κεντροδεξιά και η κεντροαριστερά θα κερδίσουν τις περιφερειακές εκλογές, οι οποίες διεξήχθησαν χθες παράλληλα με τις βουλευτικές, στις ευρύτερες περιοχές του Μιλάνου και της Ρώμης.

Πιο συγκεκριμένα, ο υποψήφιος της συντηρητικής παράταξης στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, Αττίλιο Φοντάνα, βάσει των «προβολών» αυτών, εξασφαλίζει ποσοστό 40,4%. Ο κύριος αντίπαλός του, ο κεντροαριστερός Τζόρτζιο Γκόρι, «σταματά» στο 33,3%, ενώ ο «πεντάστερος» Ντάριο Βιόλι δεν υπερβαίνει το 20%.

Σε ό,τι αφορά την περιφέρεια του Λατίου, με πρωτεύουσα την Ρώμη, υπερέχει ο υποψήφιος της κεντροαριστεράς και της αριστεράς, Νικόλα Τζινγκαρέττι, με το 34,4%, Ακολουθεί η υποψήφια των Πέντε Αστέρων Ρομπέρτα Λομπάρντι, με το 31,9%, και σε μεγαλύτερη απόσταση, με το 26,8%, βρίσκεται ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς, Στέφανο Παρίζι.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή