ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλικές εκλογές: Η κεντροδεξιά επικρατεί στο Μιλάνο, η κεντροαριστερά στη Ρώμη

italikes-ekloges-i-kentrodexia-epikratei-sto-milano-i-kentroaristera-sti-romi-2237150

Η κεντροδεξιά επικρατεί στην περιφέρεια του Μιλάνου, η κεντροαριστερά σε εκείνη της Ρώμης, σύμφωνα με τις προβολές επί πραγματικών ψήφων.

Συγκεκριμένα, οι προβολές επί πραγματικών ψήφων δείχνουν να επιβεβαιώνουν ότι η κεντροδεξιά και η κεντροαριστερά θα κερδίσουν τις περιφερειακές εκλογές, οι οποίες διεξήχθησαν χθες παράλληλα με τις βουλευτικές, στις ευρύτερες περιοχές του Μιλάνου και της Ρώμης.

Πιο συγκεκριμένα, ο υποψήφιος της συντηρητικής παράταξης στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, Αττίλιο Φοντάνα, βάσει των «προβολών» αυτών, εξασφαλίζει ποσοστό 40,4%. Ο κύριος αντίπαλός του, ο κεντροαριστερός Τζόρτζιο Γκόρι, «σταματά» στο 33,3%, ενώ ο «πεντάστερος» Ντάριο Βιόλι δεν υπερβαίνει το 20%.

Σε ό,τι αφορά την περιφέρεια του Λατίου, με πρωτεύουσα την Ρώμη, υπερέχει ο υποψήφιος της κεντροαριστεράς και της αριστεράς, Νικόλα Τζινγκαρέττι, με το 34,4%, Ακολουθεί η υποψήφια των Πέντε Αστέρων Ρομπέρτα Λομπάρντι, με το 31,9%, και σε μεγαλύτερη απόσταση, με το 26,8%, βρίσκεται ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς, Στέφανο Παρίζι.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)