Ιταλία: «Θα πάμε ενωμένοι στο προεδρικό μέγαρο», δηλώνει ο επικεφαλής της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι

Ιταλία: «Θα πάμε ενωμένοι στο προεδρικό μέγαρο», δηλώνει ο επικεφαλής της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο γραμματέας της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι (ο νικητής των εκλογών της περασμένης Κυριακής, μαζί με τα Πέντε Αστέρια) αναφέρθηκε, με δηλώσεις του, στην στρατηγική που θα ακολουθήσει το κόμμα του, τις ερχόμενες εβδομάδες.

«Θα πάμε ενωμένοι στο προεδρικό μέγαρο, όταν αρχίσουν οι διαβουλεύσεις. Με ικανοποιεί το ότι η κεντροδεξιά είναι συμπαγής. Αν μας καλέσουν, είμαστε έτοιμοι», δήλωσε από το Μιλάνο ο Σαλβίνι.

Αναφερόμενος, δε, στον υπό παραίτηση γραμματέα του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Ματέο Ρέντσι, πρόσθεσε ότι «είναι θύμα της αλαζονείας του». Παράλληλα, θεωρεί ότι «υπάρχει μια αριστερή παράδοση η οποία δεν εκφράσθηκε στις εκλογές και η οποία, σε κάποιες περιπτώσεις τείνει προς την Λέγκα». «Θα προσπαθήσουμε να κληρονομήσουμε αυτές τις δυνάμεις, που έχασαν κάποιοι άλλοι», είπε ο Ματέο Σαλβίνι.

«Υπάρχει το κοινοβούλιο, ένας υποψήφιος πρωθυπουργός και ένα πρόγραμμα που θα οδηγήσει την Ιταλία εκτός κινούμενης άμμου. Όποιος θέλει να στηρίξει το πρόγραμμα αυτό θα γίνει δεκτός, αλλά δεν κάνουμε πολιτικές συμφωνίες», ολοκλήρωσε ο επικεφαλής της Λέγκας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή