Σε εξέλιξη η δίκη της παιδοκτόνου τροφού του Μανχάταν

Σε εξέλιξη η δίκη της παιδοκτόνου τροφού του Μανχάταν

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τον αποτροπιασμό των ενόρκων προκάλεσαν οι φωτογραφίες του 2012 από το διαμέρισμα της Νέας Υόρκης, όπου η τροφός Γιοσελίν Ορτέγα δολοφόνησε τα δύο παιδιά τη φύλαξη των οποίων είχε αναλάβει.

Οι εικόνες έδωσαν για πρώτη φορά την ευκαιρία στο κοινό της δίκης να δει τα «ευρήματα» στο διαμέρισμα της ακριβής συνοικίας του Μανχάταν, όπου τα δύο παιδιά, έξι και δύο ετών, βρήκαν φρικτό θάνατο.

Η Ορτέγα κατηγορείται ότι δολοφόνησε με μαχαίρι τα δύο παιδιά στην μπανιέρα, αποκεφαλίζοντας σχεδόν τα σώματά τους. Η μητέρα των παιδιών Μαρίνα Κριμ εντόπισε τα παιδιά της λίγη ώρα μετά τη δολοφονία και αφότου η Ορτέγα είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει, καρφώνοντας το μαχαίρι στον λαιμό της.

Το απόγευμα της Τρίτης, ένας από τους ενόρκους ζήτησε να εξαιρεθεί από τη διαδικασία, λέγοντας ότι δεν αντέχει άλλο και ότι δεν θα μπορεί να κρίνει την υπόθεση αμερόληπτα. Το αίτημα του ενόρκου έγινε δεκτό από την έδρα.

«Αυτός είναι ο χειρότερος τόπος εγκλήματος που έχω δει στη σταδιοδρομία μου», κατέθεσε ο νοσηλευτής Γιουτζίν Νίκολας, από τους πρώτους που εισήλθαν στο διαμέρισμα μετά τη δολοφονία. Ο Νίκολας κατέθεσε ότι προσπάθησε χωρίς επιτυχία να πραγματοποιήσει καρδιοαναπνευστική ανάνηψη στην 6χρονη Λουσία, η οποία είχε μαχαιρωθεί στο στήθος. Το κοριτσάκι είχε αμυνθεί και δέχθηκε περισσότερες από 30 μαχαιριές. Ο αδελφός της, δύο ετών, υπέκυψε γρήγορα, έχοντας δεχθεί μόλις πέντε μαχαιριές.

Ο θυρωρός του κτιρίου Μάικλ Μίνιχαν κατέθεσε ότι άκουσε τις κραυγές της μητέρας των παιδιών, μόλις αυτή εισήλθε στο διαμέρισμά της. «Ετρεξα και κράτησα κλειστή την πόρτα, μέχρι να έρθει η αστυνομία. Πριν κλείσω την πόρτα, είδα την Ορτέγα. Τα μάτια της ήταν σαν αυτά του διαβόλου», κατέθεσε ο Μίλιχαν.

Η υπεράσπιση υποστηρίζει ότι η Ορτέγα είναι ψυχοπαθής και δεν μπορεί να δικαστεί για το έγκλημα, ενώ η εισαγγελία προσπαθεί να εμφανίσει τη δολοφονία ως προμελετημένο έγκλημα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αλλά και τους γονείς των θυμάτων, η Ορτέγα αισθανόταν αδικημένη εξαιτίας της απαίτησης των εργοδοτών της, του ζεύγους Κριμ, να εργάζεται περισσότερες ώρες καθαρίζοντας το διαμέρισμα, χωρίς αύξηση των αποδοχών της.

Αν καταδικασθεί για ανθρωποκτονία εκ προμελέτης, η Ορτέγα θα καταδικασθεί σε ισόβια κάθειρξη, ενώ, αν αναγνωρισθεί ως ψυχοπαθής, θα νοσηλευθεί σε ψυχιατρικό ίδρυμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή