Οδεύει προς την έξοδο η Χάκαμπι-Σάντερς από τον Λευκό Οίκο

Οδεύει προς την έξοδο η Χάκαμπι-Σάντερς από τον Λευκό Οίκο

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Εξοργισμένος φέρεται να είναι ο πρόεδρος Τραμπ με την υπεύθυνη του γραφείου Τύπου του Λευκού Οίκου, Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, για τη διαχείριση του σκανδάλου της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς. Η δυσαρέσκεια του προέδρου είναι τέτοια, σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, που ο Τραμπ φέρεται έτοιμος να παύσει τη Σάντερς από τις αρμοδιότητές της.

Σύμφωνα με το CNN, ο Τραμπ θεωρεί ότι η Ντάνιελς κακώς ανέφερε πως οι δικηγόροι του Τραμπ εξασφάλισαν ασφαλιστικά μέτρα κατά της Ντάνιελς, εμποδίζοντας την πρώην πορνοστάρ να μιλήσει για την ερωτική σχέση που διατηρούσε το 2006 με τον Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θεώρησε ότι η παραδοχή αυτή από μέρους της Σάντερς έδωσε ώθηση και διόγκωσε το θέμα, επιτρέποντάς του να κυριαρχήσει στην επικαιρότητα των ημερών.

Απώλεια στελεχών

Στο μεταξύ, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα των Times της Νέας Υόρκης, ποσοστό 43% των στελεχών του Λευκού Οίκου έχει απομακρυνθεί από τις θέσεις του, ύστερα από μόλις ένα χρόνο του Τραμπ στην προεδρία.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί επίσης το γεγονός ότι ο Αμερικανός πρόεδρος μοιάζει να μην εμπιστεύεται πλέον κανέναν, εκτός από την ίδια του την κρίση.

Παρότι ο Τραμπ βρίσκεται διαρκώς σε αναζήτηση νέων συνεργατών, τείνει να παύει γρήγορα να τους εμπιστεύεται. Αυτή την εβδομάδα, ο πρόεδρος υποστήριξε ότι η ταχεία εναλλαγή στελεχών δεν προκαλεί χάος, υπογραμμίζοντας ότι η αντιπαράθεση τον βοηθά στη λήψη αποφάσεων. Βετεράνοι της πολιτικής σκηνής της Ουάσιγκτον, όμως, εκτιμούν πως η λειτουργία της προεδρίας είναι προβληματική, με τον Τραμπ να εξαρτά τις αποφάσεις από το ένστικτό του.

«Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν έχει άριστη διαίσθηση. Ολοι χρειάζονται υπόβαθρο αξιών και πιστεύω, καθώς και καλές συμβουλές», λέει ο Τζέιμς Γκλάσμαν, ανώτατο στέλεχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπό τον πρόεδρο Μπους τον νεότερο. Ακόμη και αν τα εναπομείναντα στελέχη του Λευκού Οίκου παραμείνουν στις θέσεις τους, η διαρκής αβεβαιότητα και τα σενάρια διαταράσσουν την ικανότητά τους να συγκεντρωθούν.

Ελάχιστα από τα στελέχη της αρχικής ομάδας του προέδρου Τραμπ παραμένουν στις θέσεις τους. Πρόκειται για τη σύμβουλο του Τραμπ, Κέλιαν Κόνουεϊ, και τον συνάδελφό της, Στίβεν Μίλερ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή