Σε γυναίκες – σύμβολα αφιερωμένη η νέα σειρά της Barbie

Σε γυναίκες – σύμβολα αφιερωμένη η νέα σειρά της Barbie

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αφροαμερικανή μαθηματικός της NASA, Κάθριν Τζόνσον, η πρώτη γυναίκα αεροπόρος που πέταξε πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό, Αμέλια Ίαρχαρτ, αλλά και Μεξικανή ζωγράφος, σύμβολο του φεμινισμού Φρίντα Κάλο, γίνονται παιχνίδια – πηγή έμπνευσης για τα νέα κορίτσια καθώς η νέα σειρά από κούκλες Barbie στην οποία έχει δοθεί το όνομα «Γυναίκες που εμπνέουν» θα βασίζεται σε γυναίκες – πρότυπα. 

«Η "Barbie" θα δώσει τη μεγαλύτερη σειρά της ρόλων σε συγχρονισμό με την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, γιατί ξέρουμε ότι δεν μπορείς να είσαι κάτι που δεν βλέπεις», επεσήμανε, σε δελτίο Τύπου, την περασμένη Τρίτη, η αντιπρόεδρος και τζένεραλ μάνατζερ της «Barbie». «Τα κορίτσια πάντα μπορούσαν να "παίζουν" διάφορους ρόλους και καριέρες με την Barbie, και είμαστε ενθουσιασμένοι να ρίξουμε καινούργιο φως σε μοντέλα ρόλων από την πραγματική ζωή για να θυμίσουμε στα κορίτσια ότι μπορούν να γίνουν οτιδήποτε», πρόσθεσε η Λάιζα Μακνάιτ.  Η πρώην μαθηματικός της NASA, Κάθριν Τζόνσον, στα 99 της, δούλεψε στενά με τη εταιρεία παιχνιδιών Mattel, για να εξασφαλίσει ότι η Μπάρμπι Κάθριν Τζόνσον είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πραγματική Κάθριν. Στη σειρά, «Γυναίκες που εμπνέουν», θα συνοδεύεται κάθε κούκλα από αναλυτική αφήγηση της ιστορίας και των επιτευγμάτων της κάθε γυναίκας που απεικονίζεται – και θα ενσαρκώνεται από το κοριτσάκι που θα παίζει με αυτή την κούκλα.

Το λανσάρισμα της νέας σειράς «Γυναίκες που εμπνέουν» από την Mattel, έρχεται να επισκιάσει τρόπον τινά η διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους συγγενείς της Φρίντα Κάλο και της εταιρείας με τους πρώτους να ισχυρίζονται ότι κατέχει τα δικαιώματα για την εικόνα της. Σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση, η οικογένειας ισχυρίζεται ότι η εταιρεία παιχνιδιών δεν έχει εξουσιοδοτηθεί ώστε να φτιάξει μια κούκλα βασισμένη στην σουρεαλίστρια ζωγράφο από το Μεξικό, ωστόσο τόσο η Frida Kahlo Corporation όσο και η Mattel αρνήθηκαν τις κατηγορίες. 

Από τον θάνατό της το 1954, η εικόνα της δημιούργησε μια σειρά από καταναλωτικά προϊόντα, από τεκίλα μέχρι και lip gloss. Δεν είναι η πρώτη φορά που λέγεται ότι οι εμπορικές δραστηριότητες της Frida Kahlo Corporation έχουν εξοργίσει μερικούς από τους απογόνους της Κάλο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή