Συρία: Οι τουρκικές δυνάμεις βρίσκονται 4 χλμ μακριά από το Αφρίν

Συρία: Οι τουρκικές δυνάμεις βρίσκονται 4 χλμ μακριά από το Αφρίν

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις και οι ομάδες των ανταρτών από την Συρία, που τις υποστηρίζουν βρίσκονται σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων από την πόλη Αφρίν στα βόρεια της Συρίας, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο τουρκικός στρατός και οι ανταρτικές δυνάμεις βρίσκονται σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων από το βορειοανατολικό άκρο της πόλης Αφρίν κι έξι χιλιομέτρων από το βόρειο σύνορό της, σύμφωνα με το παρατηρητήριο.

Η πολεμική επιχείρηση των Τούρκων ήταν επιτυχής για σήμερα, καθώς τέθηκαν υπό τουρκικό έλεγχο τρεις πόλεις, ενώ οι στρατιωτικές δυνάμεις της Άγκυρας ελέγχουν 221 πόλεις και χωριά, από την έναρξη των πολεμικών επιχειρήσεων με την κωδική ονομασία “Κλάδος Ελαίας,” που άρχισαν την 20η Ιανουαρίου, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο συριακός στρατός έχει περικυκλώσει Ντούμα και Χαράστα 

Ο στρατός της Συρίας, έχει περικυκλώσει τις πόλεις Ντούμα και Χαράστα στην ανατολική Γούτα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ο στρατός, έχει εντείνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του στο κεντρικό τμήμα της ανατολικής Γούτα, που τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών, μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση. Το κεντρικό αυτό τμήμα, βρίσκεται κοντά σε περιοχή που διαχωρίζει την Γούτα, σε δύο τμήματα.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση ο στρατός της Συρίας προωθείται κοντά στις περιοχές Μεσράμπα και Μουντέιρα. Πρόκειται για δύο μικρές πόλεις, που αποτελούν τον τελευταίο σύνδεσμο μεταξύ των βόρειων και νότιων περιοχών στην Γούτα, που βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα Δαμασκό.

Η Τζάις αλ-Ισλάμ και η Φαϊλάκ αλ-Ραχμάν, οι δύο πιο σημαντικές οργανώσεις των ανταρτών στην ανατολική Γούτα, δήλωσαν ότι έχουν προχωρήσει στην διεξαγωγή αντεπιθέσεων κατά τις τελευταίες ημέρες, προκειμένου ν’ ανακαταλάβουν μερικές από τις περιοχές που έχασαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, REUTERS, Xinhua

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή