Βρετανία: Βρέθηκαν ίχνη νευροτοξικής ουσίας με την οποία δηλητηριάστηκε ο Ρώσος πράκτορας

Βρετανία: Βρέθηκαν ίχνη νευροτοξικής ουσίας με την οποία δηλητηριάστηκε ο Ρώσος πράκτορας

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ίχνη νευροτοξικής ουσίας εντοπίστηκαν στο εστιατόριο Zizzi του Σάλσμπερι όπου ο Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του Τζούλια είχαν δειπνήσει λίγες ώρες προτού εντοπιστούν σε σχεδόν κωματώδη κατάσταση σε παρακείμενη τοποθεσία.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το BBC, τα ίχνη της νευροτοξικής ουσίας  εντοπίστηκαν στο εστιατόριο όπου είχαν φάει οι δύο Ρώσοι, ενώ το Sky News αναφέρει ότι η ίδια ουσία έχει ανιχνευθεί σε διάφορα σημεία της πόλης.

Οι αξιωματούχοι της βρετανικής αστυνομίας δεν έχουν δημοσίως επιβεβαιώσει τον εντοπισμό κάποιας τέτοιας ουσίας και καθησύχαζαν τους δημότες ότι ο κίνδυνος μόλυνσης παραμένει χαμηλός.

Δεν είχαν επίσης επιβεβαιώσει ποιος είναι ο ακριβής τύπος της επικίνδυνης ουσίας.

Την ίδια ώρα ωστόσο γινόταν γνωστό ότι ζητήθηκε από θαμώνες εστιατορίων και παμπ στην περιοχή Σάλσμπερι να πλύνουν προληπτικά τα προσωπικά τους αντικείμενα μετά τον εντοπισμό της ουσίας. 

Νωρίτερα, ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ δήλωσε ότι η κυβέρνηση της χώρας του θ’ αντιδράσει ανάλογα εάν διαπιστωθεί η εμπλοκή ξένης χώρας, στην δηλητηρίαση του πρώην Ρώσου κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ, που έγινε στην Αγγλία, την προηγούμενη εβδομάδα.

«Πρόκειται για μία αστυνομική έρευνα που καθοδηγείται από αποδείξεις, ενώ πρέπει να πάμε εκεί που θα μας πάνε οι αποδείξεις» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χάμοντ στο τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

«Έτσι, πρέπει ν’ αφήσουμε την αστυνομική έρευνα να ολοκληρωθεί, αλλά εάν η έρευνα αυτή, αποδείξει την εμπλοκή μιας ξένης χώρας, τότε, αυτό θα είναι ιδιαιτέρως σοβαρό και η κυβέρνηση θ’ αντιδράσει ανάλογα», τόνισε ο ίδιος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή