Iσα κληρονομικά δικαιώματα ζητούν οι γυναίκες της Τυνησίας

Iσα κληρονομικά δικαιώματα ζητούν οι γυναίκες της Τυνησίας

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γυναίκες διαδηλώνουν στους δρόμους της Τυνησίας με αίτημα ίσα δικαιώματα κληρονομιάς, εν μέσω εθνικών συζητήσεων σχετικά με το ζήτημα που αποσχολεί τον μουσουλμανικό κόσμο. 

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, οι διαδηλώτριες πραγματοποίησαν πορεία το Σάββατο έξω από το κοινοβούλιο στην Τυνησία απαιτώντας την εφαρμογή νόμου που να εγγυάται ίσα κληρονομικά δικαιώματα και για τις κόρες και τους γιούς. 
 
Iσα κληρονομικά δικαιώματα ζητούν οι γυναίκες της Τυνησίας-1

Σύμφωνα με το υπάρχον σύστημα που βασίζεται στο νόμο της σαρίας, οι κόρες χαίρουν του δικαιώματος της κληρονομίας κατά το ήμισυ σε σχέση με τους γιούς σε μια οικογένεια. 

Οι διαδηλωτές επέμειναν ότι η κοινωνία της Τυνησίας έχει εξελιχθεί, καθώς μπορεί να παραμείνει πιστή στην μουσουλαμική θρησκεία, εκσυγχρονίζοντας ωστόσο τους νόμους της.

Iσα κληρονομικά δικαιώματα ζητούν οι γυναίκες της Τυνησίας-2

Η διαδήλωση συνδέθηκε με τα πρόσφατα γεγονότα σε όλο τον κόσμο για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Μόλις δύο γυναίκες  πραγματοποίησαν μια αντί-πορεία ισχυριζόμενες ότι ένας τέτοιος νόμος απειλεί την κοινωνία.

Ειδική επιτροπή που θα μελετήσει νέους νόμους για την κληρονομιά και θα παρουσιάσει τα συμπεράσματά της τον Ιούνιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οργή είχε προκαλέσει πέρσι η πρόταση τους προέδρους της Τυνησίας για αλλαγές στο νόμο κληρονομιάς. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή