Ουγγαρία: Κάθειρξη 7 ετών σε Συροκύπριο που πέρασε παράνομα τα σύνορα το 2015

Ουγγαρία: Κάθειρξη 7 ετών σε Συροκύπριο που πέρασε παράνομα τα σύνορα το 2015

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ουγγρικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα έναν Συροκύπριο σε κάθειρξη επτά ετών επειδή πέρασε παράνομα τα σύνορα και ήταν συνεργός σε μια "τρομοκρατική ενέργεια" κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με την αστυνομία, τον Σεπτέμβριο του 2015.

Όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο MTI, ο Άχμεντ Χάμεντ ήταν μέλος μιας ομάδας που μπήκε παράνομα στην Ουγγαρία στις 16 Σεπτεμβρίου 2015. Ήταν εκείνος που μίλησε, χρησιμοποιώντας έναν τηλεβόα, στο πλήθος των μεταναστών που είχε συγκεντρωθεί στα σύνορα. Στη συνέχεια, εκατοντάδες μετανάστες άνοιξαν δια της βίας τις πύλες ενώ η αστυνομία εκτόξευε εναντίον τους νερό υπό πίεση και δακρυγόνα για να τους απωθήσει.

Ένας φωτορεπόρτερ του πρακτορείου Reuters που βρισκόταν μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, στην πόλη Σέγκεντ, είπε ότι ο κατηγορούμενος, ο οποίος συνοδευόταν από αστυνομικούς με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, δέχτηκε ήρεμα την απόφαση.

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή