Στο στόχαστρο του Μπόρις Τζόνσον οι κροίσοι «φίλοι» του Πούτιν

Στο στόχαστρο του Μπόρις Τζόνσον οι κροίσοι «φίλοι» του Πούτιν

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο BBC ότι η βρετανική αστυνομία είναι πολύ πιθανόν ότι θα ερευνήσει υποθέσεις διαφθοράς Ρώσων που οφείλουν τον πλούτο τους στις σχέσεις τους με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Αυτό που θέλει να δει ο κόσμος είναι ορισμένους πολύ πλούσιους ανθρώπους που έχουν απευθείας σχέση με τον Βλαντίμιρ Πούτιν… που ο πλούτος τους μπορεί να αποδοθεί στη σχέση τους με τον Πούτιν, ίσως οι υπηρεσίες εφαρμογής του νόμου, η αστυνομία να μπορεί να διεξαγάγει έρευνες για ανεξήγητο πλουτισμό, να τους προσαγάγει στη δικαιοσύνη για διακεκριμένη διαφθορά», δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επίσης στο BBC ότι η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα είχε σήμερα συνομιλία με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, έπειτα από τη χθεσινή ανακοίνωση της γαλλικής κυβέρνησης σύμφωνα με την οποία είναι πρόωρο για το Παρίσι να αποφασίσει εάν πρέπει να ληφθούν μέτρα μετά την επίθεση με νευροτοξικό παράγοντα κατά του πρώην ρώσου διπλού πράκτορα Σετγκέι Σκριπάλ στο βρετανικό έδαφος.

Ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Μπενζαμέν Γκριβό δήλωσε ότι αποφάσεις θα ληφθούν μόνο όταν αποδειχθεί η ρωσική ανάμειξη στην επίθεση.Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών εξήγησε ότι οι αποδείξεις είναι αδιάσειστες και ότι επρόκειτο να συζητηθούν κατά τη διάρκεια της συνομιλάις Μέι-Μακρόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT