Κόρμπιν: Να μην πάμε σε ψυχρό πόλεμο με τη Ρωσία χωρίς πλήρεις αποδείξεις

Κόρμπιν: Να μην πάμε σε ψυχρό πόλεμο με τη Ρωσία χωρίς πλήρεις αποδείξεις

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν προειδοποίησε τη βρετανική κυβέρνηση να μην εμπλακεί σε έναν Ψυχρό Πόλεμο με τη Ρωσία, προτού παρουσιαστούν τα πλήρη στοιχεία που να αποδεικνύουν την ενοχή της Μόσχας στην υπόθεση δηλητηρίασης του Ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ.

Ο Κόρμπιν επεσήμανε ότι η εξαγωγή πρόωρων συμπερασμάτων υπό την παρούσα τεταμένη ατμόσφαιρα δεν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον.

«Το να προτρέχουμε προτού η αστυνομία συγκεντρώσει στοιχεία, σε μια τεταμένη ατμόσφαιρα στο κοινοβούλιο, δεν εξυπηρετεί ούτε τη δικαιοσύνη ούτε την εθνική μας ασφάλεια», ανέφερε σε άρθρο του στην εφημερίδα Guardian.

«Για το φρικτό αυτό συμβάν απαιτείται πρωτίστως η πλέον ενδελεχής και προσεκτική έρευνα από την αστυνομία», τόνισε ο Κόρμπιν.

Ο 68χρονος επικεφαλής των Εργατικών εξήγησε ότι δεν στηρίζει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και ότι η Ρωσία θα πρέπει να λογοδοτήσει, αν αποδειχθεί ότι ευθύνεται για την επίθεση.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να παραδοθούμε σε έναν “νέο Ψυχρό Πόλεμο”, αυξάνοντας τις εξοπλιστικές μας δαπάνες, εντείνοντας τους πολέμους δι’ αντιπροσώπων στην υφήλιο και πατάσσοντας τους αντιφρονούντες όπως στον Μακαρθισμό», σημείωσε ο Κόρμπιν.

Επίσης ο επικεφαλής των Εργατικών εκτίμησε ότι η ρωσική μαφία, στην οποία κατήγγειλε ότι έχει επιτραπεί να διεισδύσει τη Βρετανία, ίσως να κρύβεται πίσω από την επίθεση και πρόσθεσε ότι το Λονδίνο θα πρέπει να σταματήσει να δέχεται βρώμικα χρήματα από την πρώην ΕΣΣΔ.

«Πρέπει να σταματήσουμε να εξυπηρετούμε τον ρωσικό ρουσφετολογικό καπιταλισμό στη Βρετανία και τους διεφθαρμένους δισεκατομμυριούχους που χρησιμοποιούν το Λονδίνο για να προστατεύσουν τον πλούτο τους», τόνισε ο Κόρμπιν.

«Συμφωνούμε με τις ενέργειες της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά του Ρώσους διπλωμάτες, αλλά μέτρα για την αντιμετώπιση των ολιγαρχών και των λαφύρων τους θα είχαν πολύ σημαντικότερες επιπτώσεις στη ρωσική ελίτ από τις απελάσεις», κατάληξε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT