Το ΝΑΤΟ δεν επιθυμεί έναν νέο ψυχρό πόλεμο, λέει ο ΓΓ της Συμμαχίας

Το ΝΑΤΟ δεν επιθυμεί έναν νέο ψυχρό πόλεμο, λέει ο ΓΓ της Συμμαχίας

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ΝΑΤΟ δεν θέλει έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του οργανισμού Γενς Στόλτενμπεργκ και κάλεσε τη Ρωσία να συνεργαστεί στην υπόθεση Σκριπάλ.

«Έχουμε μια όπως θα την ονόμαζα 'διπλή προσέγγιση' απέναντι στην Ρωσία», δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC.

«Από την μία πλευρά βρίσκεται η αποτροπή, η άμυνα και από την άλλη ο διάλογος, επειδή δεν θέλουμε έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο, δεν θέλουμε μια νέα κούρσα εξοπλισμών», πρόσθεσε.

«Η Ρωσία είναι ο γείτονάς μας, επομένως οφείλουμε να συνεχίσουμε να προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας μαζί της», επέμεινε ο Στόλτενμπεργκ, σημειώνοντας ότι η απομόνωση της Ρωσίας δεν θα πρέπει να αποτελεί εναλλακτική επιλογή.

«Κάποια στιγμή η Ρωσία θα καταλάβει ότι είναι προς το συμφέρον της να συνεργαστεί μαζί μας κι όχι να προχωρήσουμε στην αντιπαράθεση και εμείς είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε, αν σεβαστούν ορισμένους βασικούς κανόνες και προδιαγραφές των διεθνών σχέσεων», πρόσθεσε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ.

«Δεν έχουμε κανέναν λόγο να αμφισβητήσουμε τα συμπεράσματα και τις εκτιμήσεις που έκανε η βρετανική κυβέρνηση, κυρίως επειδή αυτό εντάσσεται σε ένα πλαίσιο ανεύθυνων συμπεριφορών από την πλευρά της Ρωσίας εδώ και πολλά χρόνια», σημείωσε ο κ.  Στόλτενμπεργκ.

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωνε ότι η Ρωσία μπορεί να ανακοινώσει μέτρα αντιποίνων κατά της Βρετανίας ανά πάσα στιγμή.

«Μπορείτε να τα περιμένετε ανά πάσα στιγμή», σημείωσε ο Πεσκόφ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή