Βρετανία: «Ανθρωποκτονία» θεωρείται ο θάνατος του Ρώσου επιχειρηματία Νικολάι Γκλουσκόφ

Βρετανία: «Ανθρωποκτονία» θεωρείται ο θάνατος του Ρώσου επιχειρηματία Νικολάι Γκλουσκόφ

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι αντιμετωπίζει ως «ανθρωποκτονία» τον θάνατο του αυτοεξόριστου Ρώσου επιχειρηματία Νικολάι Γκλουσκόφ, ο οποίος βρέθηκε νεκρός την περασμένη Δευτέρα μέσα στο διαμέρισμά του στο νοτιοδυτικό Λονδίνο.

«Ξεκίνησε έρευνα για ανθρωποκτονία, με βάση τα αποτελέσματα της νεκροψίας», ανακοίνωσε η Σκότλαντ Γιαρντ, διευκρινίζοντας ότι την υπόθεση έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Σύμφωνα με τη βρετανική αστυνομία, ο θάνατος του οφείλεται σε «στραγγαλισμό».

Σε αυτό το στάδιο, ο θάνατος του Γκλουσκόφ δεν συνδέεται με τη δηλητηρίαση του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του, η οποία έχει φέρει ψυχροπολεμικό αέρα στις σχέσεις Ρωσίας και Δύσης.

Ο 68χρονος Γκλουσκόφ ήταν στενός συνεργάτης του Μπορίς Μπερεζόφσκι, του Ρώσου ολιγάρχη που βρέθηκε απαγχονισμένος, επίσης στο Λονδίνο, το 2012. Υπήρξε υποδιευθυντής της ρωσικής κρατικής αεροπορικής εταιρείας Aeroflot.

Το 1999 καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση για ξέπλυμα χρήματος και απάτη, ενώ το 2006, όντας αντιμέτωπος με άλλη μία καταδίκη με αναστολή, διέφυγε στο Ηνωμένο Βασίλειο με σκοπό να λάβει πολιτικό άσυλο και εξελίχθηκε σε σφοδρό επικριτή του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή