Καταγοητευμένος από τον Μουσολίνι ο πρώην ειδικός σύμβουλος του Τραμπ, Στιβ Μπάνον

Καταγοητευμένος από τον Μουσολίνι ο πρώην ειδικός σύμβουλος του Τραμπ, Στιβ Μπάνον

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με διθυράμβους αναφέρθηκε στον Ιταλό δικτάτορα και θεμελιωτή του φασισμού, Μπενίτο Μουσολίνι, ο πρώην ειδικός σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Μπάνον, χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του «γοητευμένο» από τον ηγέτη της Ιταλίας του μεσοπολέμου και του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό The Spectator κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην Ευρώπη, στο πλαίσιο της οποίας συμμετείχε στο συνέδριο του κόμματος της Μαρίν Λεπέν, «Εθνικός Συναγερμός» (πρώην «Εθνικό Μέτωπο»), ο πρώην διευθυντής του ακροδεξιού ειδησεογραφικού σάιτ Breitbart News ανέφερε ότι την περίοδο του Β' ΠΠ ο Μουσολίνι ήταν «μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του 20ού αιώνα».

Επίσης, στάθηκε και στην αρρενωπότητα του Ιταλού δικτάτορα, την οποία προέβαλλε τακτικά το φασιστικό καθεστώς και είχε αναγάγει σε μία από τις κύριες αξίες του. «Είναι ξεκάθαρο ότι τον λάτρευαν οι γυναίκες και τον θαύμαζαν οι άντρες. Είχε όλη αυτή τη αρρενωπότητα», είπε χαρακτηριστικά. Για να προβάλει την αρρενωπότητα και τη σωματική του ρώμη, αρετές που θεωρούσε βασικά συστατικά στοιχεία του ανθρώπου της νέας τάξης του φασισμού, ο Ιταλός δικτάτορας συνήθιζε να εμφανίζεται συχνά γυμνός από τη μέση και πάνω, συνήθως κατά τη διάρκεια αθλητικών δραστηριοτήτων και χειρονακτικών εργασιών.

Καταγοητευμένος από τον Μουσολίνι ο πρώην ειδικός σύμβουλος του Τραμπ, Στιβ Μπάνον-1

Επίσης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις συχνά εκκεντρικές φορεσιές του Μουσολίνι, τονίζοντας ότι «είχε εκπληκτική αίσθηση της μόδας, όλο αυτό το πράγμα με τις στολές».

Καταγοητευμένος από τον Μουσολίνι ο πρώην ειδικός σύμβουλος του Τραμπ, Στιβ Μπάνον-2

Όπως αναφέρει το περιοδικό, η «λατρεία» του Μπάνον προς το πρόσωπο του Μουσολίνι είναι «κατανοητή», καθώς όταν μιλάμε για τον Μουσολίνι, μιλάμε για τον έναν επαναστάστη σοσιαλιστή, ο οποίος εξελίχθηκε στον «πρώτο λαϊκιστή της σύγχρονης εποχής» και που υπηρξε «ο πρώτος δημοσιογράφος εφημερίδων ταμπλόιντ».

Παρά το ακροδεξιό και λαϊκίστικό προφίλ του, ο Μπάνον τόνισε ότι δεν το χαρακτηρίζει ο όρος φασίστας, κάνοντας λόγο για «θεωρητικές βλακείες». « Λαϊκισμός, φασισμός – ποιος νοιάζεται; Πρόκειται για προσπάθεια αμαύρωσης του λαϊκίστικου κινήματος από τα ΜΜΕ. Ούτε καν σχετίζονται», προσέθεσε.

(Πηγή Φωτό: ΑP Photo)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή