To New Yorker «έγδυσε» τον Ντόναλντ Τραμπ

To New Yorker «έγδυσε» τον Ντόναλντ Τραμπ

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για μία ακόμη φορά φιλοξένησε στο εξώφυλλο του τον Ντόναλντ Τραμπ το περιοδικό New Yorker, αυτή τη φορά όμως…γύμνο.

Στη συγκεκριμένη γελοιογραφία, ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίζεται να δίνει ομιλία γυμνός μπροστά από δημοσιογράφους, με τα επίμαχα σημεία του σώματος του να καλύπτονται από πόντιουμ. 

Το συγκεκριμένο σκίτσο είναι του σκιτσογράφου Mπάρι Μπλιτ, ο οποίος έχει σκιτσάρει τον πρόεδρο των ΗΠΑ άλλες 15 φορές για το ιστορικό περιοδικό. «Ηθελα να μιλήσω για τη θυελλώδη σχέση του Τραμπ με τον Τύπο», δήλωσε ο σκιτσογράφος σχετικά με το τελευταίο του δημιούργημα.

To σκίτσο του Μπλιτ φέρνει επίσης στο νου το κλασικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, «Τα Καινούρια Ρούχα του Αυτοκράτορα», όπου ένας βασιλιάς, θέλοντας εμμονικά να εντυπωσιάζει του υπηκόους του, ήθελε να φοράει καθημερινά διαφορετικά ακριβά ρούχα.

Ο ράφτης του, ο οποίος δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του, κατάφερε να τον πείσει ότι φορούσε διαφορετικά πολυτελή ρούχα καθημερινά, τα οποία ωστόσο δεν υπήρχαν παρά μόνο στην φαντασία του. Φοβούμενοι την εξουσία του, οι υπήκοοι «θαύμαζαν» φωναχτά τις όμορφες φορεσιές του, διατηρώντας μία ψεύτική πραγματικότητα. 

Οι ψευδαισθήσεις αυτές κατέρρευσαν όταν ένα μικρό παιδί φώναξε δυνατά: «Ο βασιλιάς είναι γυμνός!». Αυτή τη φράση είναι πιθανό να είχε στο μυαλό του ο σκιτσογράφος, όταν έκανε το σχέδιο, με τον Τραμπ στη θέση του βασιλιά…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή