Μέι: Δεν θα δεχθούμε ποτέ απειλή ζωής βρετανών πολιτών από τη Ρωσία

Μέι: Δεν θα δεχθούμε ποτέ απειλή ζωής βρετανών πολιτών από τη Ρωσία

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε σήμερα ότι το Λονδίνο θα εξετάσει τα επόμενα βήματά του παράλληλα με τους συμμάχους του μέσα στις επόμενες μέρες μετά την απόφαση της Ρωσίας να απελάσει 23 βρετανούς διπλωμάτες ως απάντηση στα μέτρα που έλαβε η Βρετανία εις βάρος της Μόσχας για την υπόθεση Σκριπάλ.

«Δεν θα ανεχτούμε ποτέ απειλή προς τη ζωή βρετανών πολιτών και άλλων ανθρώπων σε βρετανικό έδαφος από τη ρωσική κυβέρνηση. Μας το διαβεβαιώνει η μεγάλη υποστήριξη που έχουμε λάβει από τους φίλους και τους συμμάχους μας σε όλο τον κόσμο», είπε η Μέι μιλώντας στο εαρινό φόρουμ των Τόρις στο Λονδίνο.

Ο Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του Γιούλια βρέθηκαν στις 4 Μαρτίου αναίσθητοι σε ένα παγκάκι έξω από εμπορικό κέντρο της πόλης Σάλσμπερι της Βρετανίας. Είχαν δεχτεί επίθεση με νευροτοξικό παράγοντα και έκτοτε νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Η Βρετανία κατηγορεί τη Ρωσία για την επίθεση, αλλά η Μόσχα αρνείται κάθε ανάμειξη. Το περιστατικό έχει προκαλέσει ένταση στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και οι δύο πλευρές έχουν λάβει μια σειρά αντιποίνων η μια εις βάρος της άλλης.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή