ΗΠΑ: Το πανεπιστήμιο της Φλόριντα είχε ενημερωθεί για τις ρωγμές στην πεζογέφυρα

ΗΠΑ: Το πανεπιστήμιο της Φλόριντα είχε ενημερωθεί για τις ρωγμές στην πεζογέφυρα

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μηχανικοί και αξιωματούχοι του πανεπιστημίου της Φλόριντα και των τοπικών αρχών είχαν πραγματοποιήσει συνάντηση λίγες μόλις ώρες πριν από την κατάρρευση της πεζογέφυρας πάνω σε αυτοκινητόδρομο του Μαϊάμι, η οποία προκάλεσε τον θάνατο έξι ανθρώπων, στην οποία κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ύπαρξη μίας ρωγμής στη γέφυρα δεν συνιστούσε κίνδυνο για την ασφάλεια της, ανακοίνωσε σήμερα το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Φλόριντα.

Η συνάντηση διάρκειας δύο ωρών είχε πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και σε αυτήν μετείχαν η εταιρεία FIGG, που είχε σχεδιάσει το έργο, οι πανεπιστημιακές αρχές, αξιωματούχοι από την υπηρεσία Μεταφορών της πολιτείας και η εταιρεία Munilla Construction Management (MCM), που είχε εγκαταστήσει την πεζογέφυρα.

Συγκεκριμένα, ένας μηχανικός της FIGG «κατέληξε ότι δεν υπήρχαν λόγοι ανησυχίας και ότι η ρωγμή δεν έθετε σε κίνδυνο την δομική ακεραιότητα της πεζογέφυρας», αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το πανεπιστήμιο.

Σχεδόν τρεις ώρες μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, η βάρους 950 τόννων και κόστους 14,2 εκατ. δολαρίων πεζογέφυρα κατέρρευσε, καταπλακώνοντας αυτοκίνητα που ήταν σταματημένα σε φωτεινό σηματοδότη του αυτοκινητοδρόμου οκτώ λωρίδων από κάτω της. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον έξι άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, ανάμεσά τους και τρεις τα πτώματα των οποίων ανασύρθηκαν σήμερα.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τέσσερα οχήματα πιστεύεται ότι εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από την γέφυρα και ότι αναμένεται να βρεθούν τα πτώματα και άλλων ανθρώπων στα χαλάσματα.

Η είδηση για την εν λόγω συνάντηση έρχεται αμέσως μετά την αποκάλυψη που έγινε αργά χθες το βράδυ, ότι ο επιβλέπων μηχανικός του έργου είχε αφήσει ηχητικό μήνυμα στον τηλεφωνητή συναδέλφου του δύο ημέρες πριν από το δυστύχημα, για να τον ενημερώσει για τις ρωγμές. Στο μήνυμά του, ο Ντένι Πέιτ έλεγε ότι είδε ρωγμές στο βόρειο άκρο της πεζογέφυρας και θα χρειαστούν επιδιορθώσεις. Ωστόσο δεν θεώρησε ότι θα υπάρξει άμεσο ζήτημα ασφαλείας.

(Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT