«Θα γίνουμε ο διαρκής εφιάλτης τους», διαμηνύουν οι Κούρδοι του Αφρίν

«Θα γίνουμε ο διαρκής εφιάλτης τους», διαμηνύουν οι Κούρδοι του Αφρίν

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αγώνας των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (ΥPG) κατά του τουκικού στρατού και των συμμάχων του εισέρχεται σε νέα φάση, ανακοίνωσαν οι κουρδικές διοικητικές αρχές του Αφρίν, κάνοντας λόγο για μετάβαση από τον συμβατικό πόλεμο σε «τακτικές ανταρτοπολέμου».

Δύο μήνες μετά την έναρξη της επιχείρησης «Κλάδος Ελαίας», ο τουρκικός στρατός και οι σουνίτες σύμμαχοι του του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) κατέλαβαν σήμερα το κέντρο της πόλης του Αφρίν από τους Κούρδους, θέτοντας το «εντελώς υπό τον έλεγχο τους», σύμφωνα με ανακοίνωση της Άγκυρας, και υψώνοντας τις σημαίες της Τουρκίας και του FSA.

«Οι δυνάμεις μας είναι παρούσες σε όλα τα εδάφη της περιοχής του Αφρίν. Αυτές οι δυνάμεις θα πλήττουν τις θέσεις του τουρκικού εχθρού και των μισθοφόρων του σε κάθε ευκαιρία…Οι δυνάμεις μας σε όλο το Αφρίν θα γίνουν ο διαρκής εφιάλτης τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Οτμάν Σέικ Ισά, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου του κουρδικού θύλακα.

Εντούτοις, νωρίτερα ένας ανώτατος Σύρος Κούρδος αξιωματούχος δήλωσε ότι οι Κούρδοι μαχητές που βρίσκονταν στην πόλη την εγκατέλειψαν, μετά την εισβολή του τουρκικού στρατού και των συμμάχων του στο κέντρο της. Ο Σαλίχ Μουσλίμ, ο οποιός ζει αυτοεξόριστος στην Ευρώπη, ανέφερε μέσω Twitter ότι η αποχώρηση από το Αφρίν δεν σημαίνει ωστόσο ότι η κουρδική πολιτοφυλακή των YPG έχει εγκαταλείψει τον αγώνα της, τονίζοντας ότι «ο αγώνας θα συνεχιστεί και ο κουρδικός λαός θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τον εαυτό του».

Σε αντίθεση με τα όσα δήλωσε ο Κούρδος αξιωματούχος, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει ότι κάποιες εστίες κουρδικής αντίστασης είναι ακόμη ζωντανές μέσα στην πόλη, αποτελούμενες από μαχητές που αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τον θύλακα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT