Ρεπουμπλικανοί κατά Τραμπ για Μιούλερ

Ρεπουμπλικανοί κατά Τραμπ για Μιούλερ

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Δεν σκοπεύει να απολύσει τον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ, τον επικεφαλής της έρευνας για τη ρωσική εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του συνηγόρου του Λευκού Οίκου, Τάι Κομπ. Σενάρια για επικείμενη παύση του ειδικού εισαγγελέα κυκλοφορούσαν όλο το Σαββατοκύριακο, ύστερα από καταιγισμό προσβλητικών μηνυμάτων στο Twitter από τον Τραμπ εναντίον του Μιούλερ. Στα μηνύματά του αυτά, ο Αμερικανός πρόεδρος καταφέρθηκε για πρώτη φορά ονομαστικά εναντίον του Μιούλερ, αφήνοντας υπόνοιες για πολιτικά κίνητρα πίσω από την έρευνα του βετεράνου εισαγγελέα. «Η έρευνα του Μιούλερ δεν έπρεπε να έχει αρχίσει ποτέ, καθώς δεν υπήρξε καμία επαφή με τη Ρωσία και κανένα έγκλημα. Κυνήγι μαγισσών», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ το Σάββατο στο Twitter. Μία ημέρα αργότερα, ο πρόεδρος συνέχισε την επίθεση γράφοντας: «Γιατί η ομάδα του Μιούλερ διαθέτει 13 σκληροπυρηνικούς Δημοκρατικούς, ορισμένους φανατικούς οπαδούς της στρεβλής Χίλαρι και μηδέν Ρεπουμπλικανούς;»

Σε δηλώσεις τους, την Κυριακή και τη Δευτέρα, προβεβλημένα μέλη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος προειδοποίησαν τον πρόεδρο Τραμπ να «μη σκεφθεί καν» να απολύσει τον Μιούλερ. Σε μήνυμά του στο Twitter την Κυριακή, ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν υπογράμμισε ότι η συνέχιση του έργου του Μιούλερ είναι επιτακτική. Την ίδια άποψη υιοθέτησε και ο γερουσιαστής της Φλόριντα, Μάρκο Ρούμπιο, ο οποίος εκτίμησε ότι ο Μιούλερ «πραγματοποιεί μία έρευνα δίκαιη και βαθιά, η οποία θα φτάσει στην αλήθεια».

Ακόμη και ο σύμμαχος του Τραμπ στη Γερουσία, Λίντσεϊ Γκράχαμ, είπε χθες: «Αν προσπαθήσει να απολύσει τον Μιούλερ, αυτή θα είναι η αρχή του τέλους της προεδρίας του».

Από την πλευρά του, ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Ντικ Ντέρμπιν ζήτησε χθες την ψήφιση νομοσχεδίων, με σκοπό να προστατευθεί ο Μιούλερ και η έρευνά του, λέγοντας ότι ο Τραμπ «επιδίδεται σε απελπισμένες και ριψοκίνδυνες ενέργειες, με στόχο τον εκφοβισμό των διωκτικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και την παρεμπόδιση του έργου του ειδικού εισαγγελέα. Αυτό είναι απαράδεκτο σε μία δημοκρατία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή