Συγχαρητήρια Τραμπ σε Πούτιν για την εκλογική του νίκη

Συγχαρητήρια Τραμπ σε Πούτιν για την εκλογική του νίκη

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, συνομίλησε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, την Τρίτη σύμφωνα με όσα μετέδωσε το δίκτυο NBC, επικαλούμενο Αμερικανό αξιωματούχο που διετήρησε την ανωνυμία του.

O πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχάρη τον Ρώσο ομόλογο του για την εκλογική του νίκη, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, διευκρινίζοντας ότι το τηλεφώνημα πραγματοποιήθηκε με αμερικανική πρωτοβουλία.

Επίσης, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ο Τραμπ ανέφερε ότι σκοπεύει θα συναντηθεί μαζί του στο κοντινό μέλλον για συζητήσεις σχετικά με τη Συρία, την Ουκρανία και την κούρσα των εξοπλισμών των δύο χωρών.

«Συζητήθηκαν το συριακό ζήτημα και η ενδοουκρανική κρίση», ενώ «και οι δύο πλευρές επεσήμαναν την ανάγκη να επιτευχθεί σύντομα πρόοδος στην επίλυση τους», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου, η οποία τονίζει ότι οι δύο ηγέτες στάθηκαν πολύ στο ζήτημα των εξοπλισμών.

Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι δύο ηγέτες μίλησαν για την ανάγκη να εργασθούν από κοινού για την επίτευξη στρατηγικής σταθερότητας και στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.

Επιπλέον, όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δεν αναφέρθηκαν καθόλου στην υπόθεση της δηλητηρίασης του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του, η οποία έχει δημιουργήσει κλίμα Ψυχρού Πολέμου στις σχέσεις Δύσης – Ρωσίας.

Μεταξύ άλλων, οι δύο ηγέτες συζήτησαν και για τη διευθέτηση των σχέσεων της Νότιας και της Βόρειας Κορέας, «εκφράζοντας την ικανοποίηση τους για την ορισμένη μείωση της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο», ενώ «έδωσαν έμφαση στην συνέχιση των προσπαθειών για την επίλυση της κρίσης με ειρηνικά και διπλωματικά μέσα» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Ο Πούτιν συζήτησε επίσης με τον Τραμπ τις περαιτέρω ρωσο-αμερικανικές επαφές, δεδομένων των αλλαγών που επήλθαν στην ηγεσία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ . «Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην μελέτη του ζητήματος που αφορά την διεξαγωγή μιας ενδεχόμενης συνάντησης κορυφής» διευκρίνιζει το Κρεμλίνο. Επισημαίνεται ακόμη ότι « γενικά η συζήτηση ήταν εποικοδομητική ουσιαστική και προσανατολισμένη στο να ξεπεραστούν τα συσσωρευμένα προβλήματα»

Επισημαίνεται επίσης ότι κατά την ανταλλαγή απόψεων που είχαν οι δύο ηγέτες στα ζητήματα οικονομικής συνεργασίας «εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για την επανενεργοποίηση της» και μάλιστα «έγινε ξεχωριστή αναφορά στον ενεργειακό τομέα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή