Επίθεση ενόπλου σε λύκειο του Μέριλαντ

Επίθεση ενόπλου σε λύκειο του Μέριλαντ

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός από τη νέα επίθεση σε λύκειο του Μέριλαντ στις ΗΠΑ. Ενας μαθητής πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά δύο συμμαθητές του προτού τον πυροβολήσει και τον σκοτώσει ένας φρουρός ασφαλείας του σχολικού συγκροτήματος, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία της πολιτείας.

Ο δράστης πυροβόλησε έναν μαθητή και μία μαθήτρια στο λύκειο Γκρέιτ Μιλς στην κομητεία Σεντ Μέρι. Στη συνέχεια, ένας φρουρός ασφαλείας άνοιξε πυρ με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του ενόπλου, όπως περιέγραψε ο σερίφης της κομητείας, Τίμοθι Κάμερον, στο MSNBC. Οι δύο τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία. Τα κίνητρα του δράστη δεν έχουν διευκρινιστεί, συμπλήρωσε ο Κάμερον, προσθέτοντας: «Δεν γνωρίζουμε τη σχέση τους, δεν γνωρίζουμε τα κίνητρα».

Σύμφωνα με πληροφορίες από δημοσίευμα της εφημερίδας Baltimore Sun, το περιστατικό συνέβη γύρω στις 8 το πρωί. Ο Τέρενς Ράμες, 18 ετών, λέει ότι άκουσε έναν πυροβολισμό και είδε ένα κορίτσι να πέφτει καθώς ο ίδιος αναζήτησε μια έξοδο. «Ευχαριστώ τον Θεό που είμαι ασφαλής. Θέλω απλώς να μάθω ποιος το έκανε και ποιος τραυματίστηκε», δήλωσε ο νεαρός.

Τον περασμένο μήνα, ο σερίφης της κομητείας Σεντ Μέρι ανακοίνωσε ότι συνέλαβε δύο εφήβους για «απειλές για ανθρωποκτονίες» κι έναν 39χρονο άνδρα για παρόμοιες κατηγορίες, αφού οι έφηβοι απείλησαν για πιθανό αιματοκύλισμα στο γειτονικό σχολείο του Λέοναρντταουν. Σύμφωνα με την αστυνομία, που πραγματοποίησε έρευνα, βρέθηκε μεγάλος αριθμός ημιαυτόματων όπλων, περιστρόφων και άλλων ειδών οπλισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή