Ο Τραμπ αγνόησε τις οδηγίες των συμβούλων του και συνεχάρη τον Πούτιν

Ο Τραμπ αγνόησε τις οδηγίες των συμβούλων του και συνεχάρη τον Πούτιν

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις παραινέσεις των συμβούλων του να θέσει σημαντικά ζητήματα στον Βλαντιμίρ Πούτιν χωρίς να απευθύνει ευθέως συγχαρητήρια, αγνόησε επιδεικτικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, όπως αναφέρουν αμερικανικά μέσα.

Μάλιστα όπως αναφέρει η εφημερίδα Washington Post παρά το γεγονός ότι ήταν γραμμένη με κεφαλαία στις σημειώσεις που του έδωσαν η σύσταση «DO NOT CONGRAΤULATE» («ΟΧΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ») ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε το ακριβώς αντίθετο, με τον αρθρογράφο να σημειώνει πως ο Αμερικανός πρόεδρος δεν διάβασε καν τις σημειώσεις.

Επίσης, αγνόησε τις οδηγίες των συμβούλων του να καταδικάσει τη δηλητηρίαση του πρώην Ρώσου διπλωμάτη Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του.

Το τηλεφώνημα έγινε την Τρίτη με αμερικανική πρωτοβουλία, ανέφερε το Κρεμλίνο.

Στα τυπικά της συζήτησης, όπως τα ανακοίνωσε η ρωσική πλευρά, ο Τραμπ και ο Πούτιν υπογράμμισαν την σημασία της από κοινού συνεργασίας για τον περιορισμό της κούρσας των εξοπλισμών, ενώ συζήτησαν για την κρίση στην Συρία και την Ουκρανία. Ακόμη, οι δύο ηγέτες μίλησαν για την ανάγκη να εργασθούν από κοινού για την επίτευξη στρατηγικής σταθερότητας και στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.

Η επικοινωνία μεταξύ των δύο ανδρών προκάλεσε την αντίδραση του γερουσιαστή ΜακΚέιν ο οποίος έγραψε στο Twitter ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ηγέτης του ελεύθερου κόσμου «δεν λέει συγχαρητήρια σε δικτάτορες που κέρδισαν εκλογές-πρόσχημα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή