Aλτμάιερ: Η Ε.Ε. μπορεί να εξαιρεθεί από τους αμερικανικούς δασμούς

Aλτμάιερ: Η Ε.Ε. μπορεί να εξαιρεθεί από τους αμερικανικούς δασμούς

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρωπαϊκή Ενωση μπορεί να εξασφαλίσει την εξαίρεσή της από τους αμερικανικούς δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, οι οποίοι στοχοθετούν την Κίνα και αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή την Παρασκευή, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας, Πέτερ Aλτμάιερ, στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο του ARD. 

«Πιστεύω ότι μπορούμε να αποτρέψουν την εφαρμοργή των δασμών», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι η «Ευρώπη παραμένει ενωμένη στο συγκεκριμένο εμπορικό ζήτημα». 

Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας, το διακύβευμα μέχρι και την τελευταία στιγμή θα είναι να αποφευχθεί το ξέσπασμα ενός εμπορικού πολέμου. 
 
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Μπρουνό Λεμέρ, ο οποίος σε χθεσινές του δηλώσεις επεσήμανε ότι «δεν υπάρχει πολιτισμένος εμπορικός πόλεμος, δεν θα υπάρξουν παρά μόνο χαμένοι σε περίπτωση εμπορικού πολέμου μεταξύ χωρών της G20». 
 
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των Είκοσι (G20) στο Μπουένος Άιρες, ο κ. Λεμέρ απαίτησε την εξαίρεση «άνευ όρων» των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τους δασμούς των ΗΠΑ.  «Στην Ευρώπη έχουμε σιδηρουργική βιομηχανία και δεν θέλουμε να υποστεί πλήγμα από μια ανάρμοστη και μονομερή απόφαση», συμπλήρωσε ο Γάλλος υπουργός. 

 
Σήμερα ανακοινώνει ο Τραμπ την επιβολή δασμών στην Κίνα
 
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα υπογράψει σήμερα Πέμπτη στις 18:30 (ώρα Ελλάδας) επίσημο έγγραφο με το οποίο θα αναγγείλει την επιβολή δασμών σε σειρά εισαγόμενων προϊόντων που παράγονται στην Κίνα, γνωστοποίησε ο Λευκός Οίκος, κίνηση με στόχο να παταχθεί η κλοπή αμερικανικής τεχνολογίας και πνευματικής ιδιοκτησίας για την οποία κατηγορεί η κυβέρνηση του ρεπουμπλικάνου το Πεκίνο, αλλά ενδέχεται να οδηγήσει στο ξέσπασμα παγκόσμιου εμπορικού πολέμου.

 
Η αμερικανική προεδρία δεν έδωσε στην ανακοίνωσή της λεπτομέρειες για το μέγεθος και τους στόχους των νέων δασμών. Ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ για το διεθνές εμπόριο (USTR) Ρόμπερτ Λάιτχαϊζερ δήλωσε την Τετάρτη ότι θα στοχοθετήσουν τον τομέα της τεχνολογίας της Κίνας, προσθέτοντας ότι η Ουάσινγκτον θα ανακοινώσει ταυτόχρονα την επιβολή περιορισμών στις κινεζικές επενδύσεις στις ΗΠΑ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή