Ισόβια στον βιαστή-δολοφόνο του Φράιμπουργκ

Ισόβια στον βιαστή-δολοφόνο του Φράιμπουργκ

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ. Ισόβια κάθειρξη επέβαλε χθες δικαστήριο του Φράιμπουργκ στον δράστη του ειδεχθούς εγκλήματος που είχε συγκλονίσει τη Γερμανία. Tο 2016, νεαρός Αφγανός, με ιστορικό εξαιρετικά βίαιης συμπεριφοράς στην Ελλάδα, είχε βιάσει και δολοφονήσει 19χρονη κοπέλα που επέστρεφε στο σπίτι της με το ποδήλατό της στην ήσυχη γερμανική πανεπιστημιούπολη.

Η ποινή περιλαμβάνει όχι μόνο ισόβια, αλλά και κράτηση για προληπτικούς λόγους, πράγμα που σημαίνει ότι στην πράξη ο δράστης δεν πρόκειται να ελευθερωθεί με τις διατάξεις περί 15ετίας. Με βάση τους γερμανικούς κανόνες περί δημοσίευσης, έγιναν γνωστά μόνο τα αρχικά γράμματα του επιθέτου του δράστη και του θύματος.

Ο Χουσεΐν Κ. συνελήφθη έξι μήνες μετά τη δολοφονία της Μαρίας Λ., χάρη σε μία τρίχα από τα μαλλιά του που βρέθηκε στην περιοχή. Τη στιγμή εκείνη ισχυρίστηκε ότι είναι ανήλικος, όπως είχε ισχυριστεί και στην Κέρκυρα, το 2013, όταν είχε κυριολεκτικά πετάξει μια γυναίκα στο κενό από μεγάλο ύψος. Η γυναίκα επέζησε, ενώ ο άνδρας βγήκε από τη φυλακή το 2015 και μετέβη στη Γερμανία. Γερμανοί ειδικοί αποφάνθηκαν ότι η ηλικία του είναι περίπου 22 ετών και ως εκ τούτου ακολουθήθηκε η κανονική ποινική διαδικασία.

Το έγκλημα είχε βάλει φωτιά στις συζητήσεις γύρω από τις επιπτώσεις της μετανάστευσης και της υποδοχής προσφύγων στη Γερμανία, αλλά η οικογένεια της 19χρονης φοιτήτριας αρνήθηκε να μετατρέψει το δράμα σε επιχείρημα για την ξενοφοβική Ακροδεξιά. Η Μαρία Λ. βοηθούσε ενεργά σε οργανώσεις υποδοχής προσφύγων και οι γονείς της, μέλη της υψηλής γερμανικής κοινωνίας και πιστοί καθολικοί, προσέφεραν, στη μνήμη της, χρήματα σε οργανώσεις που βοηθούν την εκπαίδευση προσφυγόπουλων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή