ΚΟΣΜΟΣ

Ομηρία στη Γαλλία: Σημειώματα που παραπέμπουν στο ΙΚ βρέθηκαν στο σπίτι του δράστη

omiria-sti-gallia-simeiomata-poy-parapempoyn-sto-ik-vrethikan-sto-spiti-toy-drasti

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του δράστη των επιθέσεων στην Καρκασόν και στην Τρεμπ, Ραντουάν Λακντίμ, εντόπισε «σημειώματα που παραπέμπουν στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος» και μοιάζουν με πολιτική διαθήκη, έγινε σήμερα γνωστό από συγκλίνουσες πηγές.

«Η έρευνα (…) οδήγησε στην ανακάλυψη σημειωμάτων που παραπέμπουν στο Ισλαμικό Κράτος και μας κάνουν να σκεφθούμε μία [πολιτική] διαθήκη, ενώ εντοπίστηκε και υλικό ψηφιακής υποστήριξης», δήλωσε δικαστική πηγή.

Σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στην έρευνα, «οι ερευνητές βρήκαν μια χειρόγραφη διαθήκη όπου δηλώνει πίστη στο ΙΚ».

Οι ερευνητές προσπαθούν να προσδιορίσουν τους λόγους για τους οποίους ο μαροκινής καταγωγής 25χρονος Γάλλος πέρασε στην πράξη και αναζητούν ενδεχόμενους συνεργούς. Εμφανιζόμενος ως «στρατιώτης του ΙΚ» ο Ραντουάν Λακντίμ σκότωσε χθες τέσσερις ανθρώπους. Την ευθύνη για τις επιθέσεις ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση.

Με τον χαρακτηρισμό "S" (Κρατική Ασφάλεια) λόγω των διασυνδέσεών του με το σαλαφιστικό κίνημα από το 2014, ο Ραντουάν Λακντίμ παρακολουθείτο για ένα διάστημα από τις αρχές επειδή υπήρχαν υποψίες για ριζοσπαστικοποίησή του αλλά από την παρακολούθησή του δεν είχε προκύψει κάποια ένδειξη που να θεωρηθεί προάγγελος βίαιων ενεργειών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ