Υπόθεση Σκριπάλ: Οι κατηγορίες της Βρετανίας είναι πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπιστεί, λέει η Μόσχα

Υπόθεση Σκριπάλ: Οι κατηγορίες της Βρετανίας είναι πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπιστεί, λέει η Μόσχα

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσία θεωρεί ότι οι κατηγορίες της Βρετανίας ότι η Μόσχα βρίσκεται πίσω από τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ στην πόλη Σάλσμπερι της Αγγλίας είναι μία πρόκληση η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Η Μόσχα αρνήθηκε ότι είναι υπεύθυνη για την επίθεση, στις 4 Μαρτίου, εναντίον του Σκριπάλ και της κόρης του, που είναι η πρώτη γνωστή επίθεση με τη χρήση ενός νευροπαραλυτικού παράγοντα στην Ευρώπη μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Βρετανία απέλασε 23 Ρώσους και η Μόσχα απάντησε διατάζοντας την απέλαση του ίδιου αριθμού Βρετανών.

«Είναι μια χοντροκοπιά που δεν έχει προηγούμενο. Το πιο σημαντικό είναι πως κανένας δεν έχει ποτέ βρεθεί αντιμέτωπος με μια κατάσταση όπου μια χώρα κατηγορείται για κάτι, το οποίο δεν μπορεί να διατυπωθεί και το οποίο [το Ηνωμένο Βασίλειο] δεν προσπαθεί να διατυπώσει. Λέμε πως αυτά είναι διεθνείς σχέσεις στο όριο της ανομίας. Τι βρίσκεται από πίσω; Τα εσωτερικά προβλήματα του Ηνωμένου Βασιλείου ή οι σχέσεις του ΗΒ με τους συμμάχους του ή κάτι άλλο; Δεν είναι δικό μας θέμα. Ο σκοπός μας είναι να αντιμετωπίσουμε αυτή την πρόσκληση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σε εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου NTV.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επέδειξε αυτοσυγκράτηση ως προς το θέμα του Σάλσμπερι και την αντίδραση της Βρετανίας σε αυτό.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή