Die Welt: Ασυλο στη Γερμανία ενδέχεται να ζητήσει ο Πουτζντεμόν

Die Welt: Ασυλο στη Γερμανία ενδέχεται να ζητήσει ο Πουτζντεμόν

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώην πρόεδρος της Καταλωνίας Κάρλες Πουτζντεμόν εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβάλει αίτηση ασύλου στη Γερμανία, υποστηρίζει η εφημερίδα Die Welt, επικαλούμενη πληροφορίες της τοπικής εφημερίδας Neue Kiel, η οποία με τη σειρά της βασίζει το ρεπορτάζ της σε δικαστικούς κύκλους.

«Aναμένεται να το πράξει, η αίτηση ασύλου εξετάζεται όπως και κάθε άλλη από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης (BAMF)», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών του κρατιδίου Σλέσβιχ-Χόλσταϊν.

Ωστόσο, οι πιθανότητες δεν είναι καλές καθώς η «επιβολή του νόμου ή η εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης υπερισχύει της διαδικασίας ασύλου», πρόσθεσε.

Τελικά, όμως, η απόφαση εναπόκειται στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα και την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Καταλανός συνελήφθη νωρίτερα σήμερα, στα σύνορα της Δανίας με τη Γερμανία, μετά το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσαν οι ισπανικές αρχές.

Η σύλληψή του πυροδότησε έντονες αντιδράσεις στην Καταλωνία, όπου χιλιάδες διαδηλωτές, κρατώντας καταλανικές σημαίες, κατέβηκαν στους δρόμους της Βαρκελώνης.

με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή