ΚΟΣΜΟΣ

Ένοπλη επίθεση στην αυτοκινητοπομπή του πρώην προέδρου της Βραζιλίας (Εικόνες)

enopli-epithesi-stin-aytokinitopompi-toy-proin-proedroy-tis-vrazilias-eikones-2241326

Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιου «Λούλα» ντα Σίλβα, ο οποίος ολοκλήρωσε την περιοδεία του στη νότια Βραζιλία στο πλαίσιο της εκστρατείας του ενόψει των προεδρικών εκλογών του Οκτωβρίου, κατήγγειλε ότι δύο λεωφορεία της αυτοκινητοπομπής του χτυπήθηκαν από σφαίρες, χωρίς πάντως, όπως διευκρίνισε γερουσιαστής του κόμματός του, να υπάρξουν τραυματισμοί.

«Η αυτοκινητοπομπή μας δέχθηκε επίθεση από φασιστικές ομάδες. Είχαν ήδη πετάξει αυγά και πέτρες. Και σήμερα (σ.σ. την Τρίτη) πυροβόλησαν εναντίον των λεωφορείων», έγραψε ο Λούλα, πρόεδρος της μεγαλύτερης χώρας της Λατινικής Αμερικής από το 2003 μέχρι το 2010, στον λογαριασμό του στο Twitter.

enopli-epithesi-stin-aytokinitopompi-toy-proin-proedroy-tis-vrazilias-eikones0

«Κανείς δεν τραυματίστηκε», διαβεβαίωσε πάντως ο γερουσιαστής Λίντμπεργκ Φαρίας, στέλεχος του Κόμματος Εργαζομένων (PT), όταν τουλάχιστον τρεις σφαίρες χτύπησαν τα δύο λεωφορεία

enopli-epithesi-stin-aytokinitopompi-toy-proin-proedroy-tis-vrazilias-eikones2.

Ο πρώην πρόεδρος, ο υποψήφιος που θεωρείται με βάση τις δημοσκοπήσεις επικρατέστερος για τη νίκη στις προεδρικές εκλογές του Οκτωβρίου στη Βραζιλία -εάν του επιτραπεί να συμμετάσχει και δεν φυλακιστεί μετά την καταδίκη του για δωροληψία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, κάτι για το οποίο συνεχίζει τις προσπάθειές του- είχε ήδη καταγγείλει τη Δευτέρα τη δράση της «άκρας δεξιάς» στη χώρα.

Η αυτοκινητοπομπή του Λούλα δεν είχε αστυνομική συνοδεία.

Επίσης μέσω Twitter, ο Λούλα τόνισε αργότερα πως «αυτό που βλέπω τώρα μοιάζει σχεδόν με την άνοδο του ναζισμού», πριν προσθέσει: «αν νομίζουν πως θα μας φοβίσουν, κάνουν λάθος».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)