Κρεμλίνο: Παραμένουμε ανοικτοί σε μια συνάντηση με τις ΗΠΑ

Κρεμλίνο: Παραμένουμε ανοικτοί σε μια συνάντηση με τις ΗΠΑ

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως η Ρωσία παραμένει ανοικτή στο ενδεχόμενο μιας συνάντησης ανάμεσα στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν παρά την απέλαση από την Ουάσινγκτον ενός μεγάλου αριθμού Ρώσων διπλωματών.

Ο Τραμπ συνεχάρη νωρίτερα αυτό τον μήνα τον Πούτιν για την επανεκλογή του και είπε πως οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν σύντομα.

Ωστόσο οι ήδη κακές σχέσεις ανάμεσα στη Μόσχα και στην Ουάσινγκτον επιδεινώθηκαν από τότε ακόμη περισσότερο μετά τη δηλητηρίαση ενός Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα στη Βρετανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι απελαύνουν 60 Ρώσους διπλωμάτες.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους ότι η Μόσχα δεν έχει καμία πληροφόρηση από την Ουάσινγκτον αν η συνάντηση Τραμπ-Πούτιν παραμένει στην ατζέντα, ωστόσο παραμένει ανοικτή στη συνεργασία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ακόμη ότι δεν υπάρχουν σχέδια για την πραγματοποίηση στο άμεσο μέλλον μιας συνόδου κορυφής Ρωσίας-Βόρειας Κορέας ή για μια συνάντηση ανάμεσα στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

Νωρίτερα το ρωσικό υπυοργείο Εξωτερικών καλωσόρισε τη συνάντηση που είχαν ο Βορειοκορεάτης ηγέτης με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ στο Πεκίνο αυτή την εβδομάδα χαρακτηρίζοντάς την σημαντικό βήμα για την ενίσχυση θετικών αλλαγών στην κορεατική χερσόνησο.

Το υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε πως η Ρωσία επιδιώκει να συνεχίσει τη στενή συνεργασία με την Κίνα για την επίλυση των εντάσεων στη χερσόνησο «με καθαρά διπλωματικά μέσα».

Τέλος ο Ντμίτρι Πεσκόφ είπε πως η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία συζητούν ένα «μεγάλο εύρος επιλογών» στη συνεργασία στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σχολίαζε τη συνέντευξη του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν στο Ρόιτερς, στην οποία ανέφερε πως οι δύο χώρες εργάζονται μια ιστορική μακροπρόθεσμη συμμαχία στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή