Μόσχα: Συμμετρικά αντίποινα στις μαζικές απελάσεις Ρώσων διπλωματών από τη Δύση

Μόσχα: Συμμετρικά αντίποινα στις μαζικές απελάσεις Ρώσων διπλωματών από τη Δύση

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρόεδρος του συμβουλίου της άνω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου, Βαλεντίνα Ματβιένκο, δήλωσε ότι η Ρωσία θα απαντήσει με το ίδιο νόμισμα στις μαζικές απελάσεις Ρώσων διπλωματών από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ευρώπη με αφορμή την υπόθεση Σκριπάλ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

«Αναμφισβήτητα η Ρωσία, όπως αυτό συνηθίζεται στην πρακτική της διπλωματίας, θα απαντήσει συμμετρικά και θα τηρήσει την ισορροπία ως προς τον αριθμό των διπλωματών», δήλωσε χαρακτηριστικά η Ματβιένκο, υπογραμμίζοντας ότι «η Ρωσία είναι αναγκασμένη να απαντήσει με τα ίδια μέτρα». «Δεν είμαστε εμείς που το ξεκινήσαμε αυτό και δεν φέρουμε ευθύνη για αυτό», προσέθεσε.

Η δηλητηρίαση του πρώην Ρώσου διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του στο Σάλσμπερι, στη νοτιοδυτική Αγγλία, έχει αναθερμάνει το ψυχροπολεμικό κλίμα στις σχέσεις Ρωσίας – Δύσης, με τη Βρετανία να κατηγορεί το Κρεμλίνο για τη χημική επίθεση και τη Μόσχα να αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή.

Μάλιστα, την πλευρά της Δύσης στη νέα αυτή «διένεξη» έχουν πάρει ακόμη και η Σλοβακία και το Μαυροβούνιο, χώρες οι οποίες παρότι μέλη του ΝΑΤΟ, έχουν παραδοσιακά στενές σχέσεις με τη Μόσχα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή