Τραμπ: Πληρώνει αρκετούς φόρους η Amazon;

Τραμπ: Πληρώνει αρκετούς φόρους η Amazon;

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O ισχυρότερος άνδρας του πλανήτη τα έβαλε με τον πλουσιότερο άνδρα του πλανήτη; Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, διατύπωσε σήμερα την «ανησυχία» του σχετικά με το ύψος των φόρων που καταβάλλει ο όμιλος Amazon, του Τζεφ Μπέζος, στις ΗΠΑ.

«Είχα αναφέρει τις ανησυχίες μου σχετικά με την Amazon πριν από τις εκλογές. Σε αντίθεση με άλλους, δεν καταβάλλουν καθόλου ή καταβάλλουν χαμηλούς φόρους στις τοπικές κυβερνήσεις ή την ομοσπονδιακή διοίκηση και αντιμετωπίζουν το ταχυδρομικό σύστημά μας ως τον ντελιβερά τους (επιφέροντας τεράστιες ζημίες στις ΗΠΑ) και προκαλώντας το κλείσιμο χιλιάδων εμπορικών καταστημάτων!», ήταν το tweet που ανήρτησε ο Αμερικανός πρόεδρος νωρίτερα σήμερα.

Κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, στον απόηχο των δηλώσεων Τραμπ, η μετοχή της Amazon κατέγραφε απώλειες 1,7%.

Οι φήμες σχετικά με τη βούληση του Αμερικανού προέδρου περί επόπτευσης της κυριαρχίας του κολοσσού του Διαδικτύου οδήγησαν χθες σε μεγάλη πτώση την τιμή της μετοχής: κατέγραψε πτώση -4,38% στο τέλος της ημέρας, ήτοι απώλειες ύψους 31,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο ιστότοπος Axios είχε δημοσιεύσει ένα άρθρο όπου γινόταν λόγος για την «εμμονή» του Ντόναλντ Τραμπ για την Amazon και την επιθυμία του να καταφερθεί εναντίον της εταιρείας μέσω της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.

Από την άφιξή του στον Λευκό Οίκο, ο δισεκατομμυριούχος έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον της εταιρείας που εδρεύει στο Σιάτλ, κατηγορώντας την ότι δεν σέβεται το δίκαιο του ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Axios, οι εύποροι φίλοι του Ρεπουμπλικάνου εξέφρασαν σε εκείνον τους φόβους τους σχετικά με τις επιχειρήσεις τους, «που καταστρέφονται», όπως υποστηρίζουν, από την κυριαρχία της Amazon στον τομέα του εμπορίου.

Ο Λευκός Οίκος διέψευσε χθες τις εν λόγω πληροφορίες και η εκπρόσωπος τύπου Σάρα Σάντερς διαβεβαίωσε ότι «προς το παρόν δεν προβλέπεται η επιβολή κανενός μέτρου».

Ο Τζεφ Μπέζος, ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη με περιουσία σχεδόν 120 δισεκατομμύρια δολάρια, είναι επίσης ιδιοκτήτης της εφημερίδας Washington Post, τακτικό στόχο επιθέσεων του 45ου προέδρου των ΗΠΑ.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, REUTERS)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή