Κούρδος αξιωματούχος: Ο Μακρόν θα στείλει στρατό στο Μανμπίτζ της Συρίας

Κούρδος αξιωματούχος: Ο Μακρόν θα στείλει στρατό στο Μανμπίτζ της Συρίας

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, δέχτηκε την Πέμπτη στο Μέγαρο των Ηλυσίων μια αντιπροσωπεία των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) και ένας Κούρδος αξιωματούχος δήλωσε, μετά τη λήξη της συνάντησης, ότι ο Μακρόν υποσχέθηκε να στείλει στρατεύματα στο Μανμπίτζ της Συρίας για να στηρίξουν τον κουρδοαραβικό συνασπισμό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Προεδρικό Μέγαρο, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είπε ότι θέλει να παίξει μεσολαβητικό ρόλο μεταξύ της Τουρκίας και των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων.

Διαβεβαίωσε, επίσης, τους εκπροσώπους, μεταξύ των οποίων ήταν και μέλη των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), της κουρδικής πολιτοφυλακής που αποτελεί τη βασική συνιστώσα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, για την υποστήριξη της Γαλλίας στη σταθεροποίηση της βόρειας Συρίας.

Λίγο νωρίτερα, το γραφείο της αντιπροσωπείας της Ροχάβα (σ.σ. η περιοχή της βόρειας Συρίας που ελέγχεται κατά κύριο λόγο από τους Κούρδους) είχε ανακοινώσει ότι μια αντιπροσωπεία «Αράβων, Κούρδων και χριστιανών» από τη Συρία έγινε δεκτή από τον πρόεδρο Μακρόν προκειμένου να συζητήσει την κατάσταση στο Αφρίν.

«Αναμένονται σημαντικές ανακοινώσεις από τη Γαλλία», πρόσθεσε.

Στην ανακοίνωσή του, το Προεδρικό Μέγαρο αναφέρει ότι ο Μακρόν εξέφρασε την επιθυμία να ξεκινήσει διάλογος μεταξύ των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων και της Τουρκίας, «με τη βοήθεια της Γαλλίας και της διεθνούς κοινότητας».

Μετά τη συνάντηση, ένας Κούρδος αξιωματούχος, ο Χάλεντ Έισα, που μίλησε στο πρακτορείο Reuters είπε ότι το Παρίσι υποσχέθηκε ότι θα στείλει στρατεύματα στη Μανμπίτζ της Συρίας για να στηρίξουν τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις στη μάχη τους κατά του Ισλαμικού Κράτους και να αποτρέψει την Τουρκία να προωθηθεί στην πόλη αυτή.

Το γραφείο του Γάλλου Προέδρου απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την πληροφορία αυτή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή