Ταϊλάνδη: Νεκροί 20 μετανάστες εργάτες από τη Μιανμάρ εξαιτίας φωτιάς σε λεωφορείο

Ταϊλάνδη: Νεκροί 20 μετανάστες εργάτες από τη Μιανμάρ εξαιτίας φωτιάς σε λεωφορείο

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πυρκαγιά που ξέσπασε σε λεωφορείο στη δυτική Ταϊλάνδη στοίχισε τη ζωή σε 20 μετανάστες εργάτες από τη Μιανμάρ τις πρώτες πρωινές ώρες, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Στο λεωφορείο επέβαιναν 47 πολίτες της Μιανμάρ που μόλις είχαν μπει στη χώρα για να εργαστούν με την άδεια των αρχών της Ταϊλάνδης.

Άλλοι τρεις επιβαίνοντες στο λεωφορείο τραυματίστηκαν, αλλά οι υπόλοιποι μπόρεσαν να βγουν από το όχημα σώοι, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Ο οδηγός είπε ότι είδε να εκδηλώνεται φωτιά στο μέσον του λεωφορείου, η οποία εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα», δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Εικόνες που μετέδωσαν ΜΜΕ της Ταϊλάνδης εικονίζουν το λεωφορείο απανθρακωμένο.

Οι δρόμοι της Ταϊλάνδης θεωρούνται οι πιο επικίνδυνοι στον κόσμο μετά από αυτούς της Λιβύης, κατά την πιο πρόσφατη μελέτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Στο βασίλειο της Ταϊλάνδης υπολογίζεται ότι εργάζονται πάνω από 3 εκατομμύρια μετανάστες, πολλοί από τη γειτονική, φτωχότερη Μιανμάρ. Οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών εργασίας στην Ταϊλάνδη αυστηροποιήθηκαν το 2017.

Πηγή: ΑΠΕ, REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή