Μεξικό: Οι αρχές εντόπισαν 136 παράτυπους μετανάστες σε φορτηγό

Μεξικό: Οι αρχές εντόπισαν 136 παράτυπους μετανάστες σε φορτηγό

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι μεξικανικές αρχές εντόπισαν 136 παράτυπους μετανάστες από χώρες της κεντρικής Αμερικής μέσα σε ένα φορτηγό στην Πολιτεία Βερακρούς, ενώ η θερμοκρασία στην περιοχή είχε φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

«Βρέθηκαν μέσα στην νταλίκα, στον δρόμο Κοατσακοάλκος-Ακαγιουκάν», όπου προφανώς τους είχαν εγκαταλείψει οι διακινητές. Αστυνομικοί ερεύνησαν το βαρύ όχημα αφού άκουσαν θορύβους, φωνές και κλάματα παιδιών από το εσωτερικό του.

Οι περισσότεροι από τους μετανάστες κατάγονται από την Ονδούρα και οι υπόλοιποι από τη Γουατεμάλα, το Σαλβαδόρ και τη Νικαράγουα. Οι 49 είναι ανήλικοι.

Η υπηρεσία μετανάστευσης ανέφερε ότι επικοινώνησε με τα προξενεία των χωρών αυτών προκειμένου να οργανώσει την ασφαλή επιστροφή των μεταναστών στις πατρίδες τους.

Από τα τέλη Ιανουαρίου οι μεξικανικές αρχές έχουν συλλάβει 981 μετανάστες από χώρες της κεντρικής Αμερικής που προσπαθούν να φτάσουν στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι διασχίζουν παράνομα κάθε χρόνο το Μεξικό με τελικό προορισμό τις ΗΠΑ.

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή