Η Μόσχα ζητά εξηγήσεις από το Λονδίνο για τον αιφνιδιαστικό έλεγχο σε ρωσικό αεροσκάφος

Η Μόσχα ζητά εξηγήσεις από το Λονδίνο για τον αιφνιδιαστικό έλεγχο σε ρωσικό αεροσκάφος

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ρωσικό υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε ότι η Μόσχα θα ζητήσει επίσημη εξήγηση από τη Βρετανία  σχετικά με την αιφνιδιαστική έρευνα του ρωσικού επιβατικού αεροσκάφους της Aeroflot στο αεροδρόμιο του Χίθροου την Παρασκευή.

Η ρωσική πρεσβεία στη Βρετανία διαμαρτυρήθηκε για την έρευνα εκείνη τη στιγμή.

Σήμερα, το υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε ότι θέλει να μάθει τί συνέβη. «Αν δεν υπάρξει εξήγηση, η ρωσική πλευρά θα θεωρήσει τις ενέργειες εναντίον του αεροπλάνου μας παράνομες και επίσης θα διατηρήσει το δικαίωμα να προβεί σε ανάλογες ενέργειες εναντίον των βρετανικών αεροπορικών εταιριών», αναφέρει στην ανακοίνωση.

Η βρετανική αστυνομία επιβιβάστηκε στο ρωσικό αεροπλάνο τύπου A-321, το οποίο έφθασε από το αεροδρόμιο Sheremetyevo στη Μόσχα στην βρετανική πρωτεύουσα την Πέμπτη. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το RT, οι αστυνομικοί ανέφεραν ότι πρέπει να προχωρήσουν στην επιθεώρηση του αεροπλάνου χωρίς να δώσουν περαίτερω πληροφορίες για τους λόγους της έρευνας, ενώ απαίτησαν από το πλήρωμα να εγκαταλείψει το αεροσκάφος, όπως αναφέρει το πρακτορείο Interfax. Κατά τις ίδιες πηγές, δεν άφησαν τον πιλότο να βγει από την καμπίνα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT