Βερολίνο: Στηρίζουμε τη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας και τη νέα βοήθεια προς Αγκυρα

Βερολίνο: Στηρίζουμε τη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας και τη νέα βοήθεια προς Αγκυρα

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η θέση της γερμανικής κυβέρνησης δεν έχει αλλάξει (…) Η κυβέρνηση εξακολουθεί να στηρίζει την συμφωνία και την εκταμίευση των τριών δισεκατομμυρίων ευρώ», δήλωσε πριν από λίγο η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Ουλρίκε Ντέμερ, αναφερόμενη στην συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας για την προσφυγική κρίση και στα δημοσιεύματα που ήθελαν κάποια κράτη-μέλη της ΕΕ – μεταξύ των οποίων και την Γερμανία – να αρνούνται να καταβάλουν την δεύτερη δόση των συμφωνηθέντων κεφαλαίων.

«Η Καγκελάριος εκφράστηκε τελευταία πάλι σαφώς για τη Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας κατά την τελευταία Σύνοδο Κορυφής και τις Προγραμματικές Δηλώσεις της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση εξακολουθεί να στηρίζει την Συμφωνία μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας και την αύξηση της βοήθειας κατά επιπλέον τρία δισεκατομμύρια ευρώ», δήλωσε η κυρία Ντέμερ και πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε στις 14 Μαρτίου μία πρόταση χρηματοδότησης επ' αυτού, δηλαδή σχετικά με το πώς θα μπορούσε να γίνει, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι σε ό,τι αφορά τον τρόπο της χρηματοδότησης γίνεται αυτή τη στιγμή διαβούλευση στο εσωτερικό της ΕΕ.

«Δεν είναι όμως αμφιλεγόμενο το ότι θα γίνει η εκταμίευση, αλλά μόνο το πώς (θα γίνει)», δήλωσε. Η ίδια πάντως σημείωσε ότι δεν γνωρίζει πότε θα έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή