Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ο αγώνας συνεχίζεται

Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ο αγώνας συνεχίζεται

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθώς το έθνος ετοιμάζεται να τιμήσει την 50ή επέτειο από τη δολοφονία του δρος Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, δεν πρέπει να ασχοληθούμε μόνο με το πώς πέθανε αλλά κυρίως με το πώς έζησε. Γιατί το πώς έζησε εξηγεί και το γιατί πέθανε. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, πολλοί Αμερικανοί είχαν αρνητική εντύπωση για τον δόκτορα Κινγκ. Ως άνθρωπος της ειρήνης, πέθανε βίαια. Ενας άνθρωπος της αγάπης, πέθανε μισητός από πολλούς. Στις ΗΠΑ δεν αγαπούν τους διαδηλωτές, αλλά λατρεύουν τους μάρτυρες και η σφαίρα στο Μέμφις έκανε τον δόκτορα Κινγκ μάρτυρα όλων των εποχών.

Το οφείλουμε στον δόκτορα Κινγκ, αλλά και στα παιδιά μας και τα εγγόνια μας να τιμήσουμε τον άνθρωπο στην πλήρη διάστασή του. Ενας ριζοσπαστικός, οικουμενικός, υπέρ των μεταναστών, προστάτης των φτωχών, ο οποίος δαπάνησε περισσότερο χρόνο να διαμαρτύρεται και να πηγαίνει στην φυλακή για την απελευθέρωση και τη δικαιοσύνη από ό,τι να ονειρεύεται για αυτά. Είναι μία επώδυνη περίοδος του χρόνου για μένα, επειδή πολλοί με ρωτούν να θυμηθώ την πιο τραυματική νύχτα της ζωής μου.

Είχαμε έρθει στο Μέμφις για να υποστηρίξουμε τους εργάτες υγιεινής που απεργούσαν για καλύτερους μισθούς και ασφαλή εργασία. Το βράδυ της 4ης Απριλίου ο δρ Κινγκ επρόκειτο να πάρει μία ομάδα από εμάς για να φάμε στο σπίτι του αιδεσιμότατου Σάμουελ Μπίλι Κάιλς. Καθώς ετοιμαζόμασταν να πάμε, ο δρ Κινγκ με παρατήρησε γιατί δεν φορούσα γραβάτα. «Οταν πας για φαΐ, το μόνο που χρειάζεσαι είναι όρεξη, όχι γραβάτα», του είπα και γελάσαμε. Λάτρευε να γελάει. Μετά το δείπνο, επρόκειτο να πάμε σε μία διαδήλωση των εργατών υγιεινής όπου θα μιλούσε ο δρ Κινγκ. «Δεν ανησυχώ για τίποτα», είχε πει. «Δεν φοβάμαι κανέναν. Τα μάτια μου είδαν τη δόξα της έλευσης του Κυρίου». Κανείς μας δεν πήρε αυτά τα λόγια ως οιωνό. Στις 4 Απριλίου η φονική σφαίρα έπεσε λίγο μετά τις έξι το απόγευμα, καθώς ετοιμαζόμασταν να πάμε στο δείπνο.

Το πνεύμα του δόκτορος Κινγκ είναι ο ηθικός μας οδηγός εδώ και πενήντα χρόνια. Σήμερα βρισκόμαστε σε μία μάχη για την ψυχή της Αμερικής και δεν αρκεί να θαυμάζει κανείς τον δρα Κινγκ. Αυτοί που εκτιμούν τη δικαιοσύνη και την ισότητα πρέπει να έχουν τη βούληση και το θάρρος να τον ακολουθήσουν. Πρέπει να είναι έτοιμοι για θυσίες. Ο αγώνας συνεχίζεται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή