«Είμαι καλά», δήλωσε τηλεφωνικώς η Γιούλια Σκριπάλ

«Είμαι καλά», δήλωσε τηλεφωνικώς η Γιούλια Σκριπάλ

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ξάδερφη της κόρης του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα, Σεργκέι Σκριπάλ, η οποία έπεσε θύμα επίθεσης με νευροτοξική ουσία μαζί με τον πατέρα της, στην πόλη Σάλσμπερι της Αγγλίας, ανέφερε στον βρετανικό Guardian ότι μίλησε μαζί της, στην πρώτη της επαφή με τον έξω κόσμο μετά το περιστατικό.

«Είπε ότι όλα είναι καλά και ότι η ίδια είναι OK», δήλωσε χαρακτηριστικά η Βικτόρια Σκριπάλ, τηλεφωνικά από τη Μόσχα, τονίζοντας πως δεν θα πει τίποτα παραπάνω. Αποσπάσματα της τηλεφωνικής συνομιλίας μετέδωσε και η ρωσική κρατική τηλεόραση.

Επιπλέον, ρωσικά δίκτυα ανέφεραν νωρίτερα ότι η Γιούλα Σκριπάλ ανέφερε στην ξαδέρφη της ότι «όλα είναι καλά, όλα διορθώνονται, η κατάσταση όλων μας καλυτερεύει», επικαλούμενα τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.

Όσον αφορά την κατάσταση του πατέρα της, η Γιούλια φέρεται να είπε ότι «όλα είναι καλά, ξεκουράζεται, κοιμάται».

Το τμήμα του βρετανικού Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) στο Σάλσμπερι είχε προβεί σε ανακοίνωση από την προηγούμενη εβδομάδα σχετικά με την κλινική κατάσταση της 33χρονης, περιγράφοντας την ως «σταθερή» και όχι κρίσιμη.

Αντιθέτως, το νοσοκομείο περιγράφει την κατάσταση του 66χρονου πατέρα της ως «κρίσιμη, αλλά σταθερή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή